Lepa koža je negovana koža. Negovana koža je must have svake devojke koja vodi računa o svom izgledu.

Lepo je vreme, a ukoliko već planirate da nosite laganu garderobu, možda bi i svoje lice trebalo da osvežite i oslobodite teške šminke. Ipak, da biste sa ponosom prošetale gradom bez pudera, potrebno je da svom licu pružite odgovarajuću negu kako bi vaša koža bila lepa i blistava. Jeste li već isprobale neku od ovih laganih, prolećnih maski za lice?

Maska sa pomorandžama

Pomorandža je puna vitamina C, a upravo to je potrebno koži nakon hladnog perioda kako bi se povratio sjaj. U kombinaciji sa medom i kiselim mlekom, koji će hidrirati i umiriti kožu, ova maska će vam brzo oporaviti kožu.

Potrebno je: polovina pomorandže, dve kašike kiselog mleka ili grčkog jogurta, kašika meda. Priprema: polovinu pomorandže kašikom izvadite iz kore sa sve pulpom (nemojte da cedite), pa dodajte kiselo mleko i med. Sve dobro promešajte, a ako vam deluje previše retko slobodno dodajte malo brašna radi teksture. Maska se nanosi na čisto lice, i drži se 30 minuta. Može da stoji u frižideru u zatvorenoj tegli do nedelju dana.

Melem za suvu kožu

Kombinacija žumanceta i ulja se decenijama koristi kako za negu suve kose, tako i za oporavak kože. Ako vam smeta specifičan miris žumanceta, dodajte dve kapi eteričnog ulja po izboru (izbegavajte čajno drvo i mentu, ta ulja su za masnu kožu).

Potrebno je: dve kašike meda, žumance, dve kašike maslinovog ulja. Priprema: na tihoj vatri otopite med, ali pazite da ne bude previše vruć. Zatim dodajte žumance i sve dobro umutite. Na kraju dodajte i ulje, pa sve umutite žicom. Dobićete smesu sličnu majonezu. Masku nanesite na čisto lice, držite pet minuta, pa skinite vlažnom krpom. Zatim sve ponovite još jednom.

koza 3 Vreme je za PROLEĆNU negu lica!
Comments