“Turbulencija” – naziv izložbe oslikava duboko osećanje autora Steve Mandića u bližem periodu njegovog života, a koje je blisko svima. To je i razlog što su njegova dela sa jakom porukom, ali jednostavna u komunikaciji i posmatrač lako u njima može pronaći delić priče koju je i sam proživeo.

Slike su rađene u pop-art maniru, a donose određenu dozu ironije i samoironije.

28 Vreme je za umetnost: Izložba slika Steve Mandića   Turbulencija

Stevo Mandić o svojim delima: “Slike koje će biti predstavljene u okviru izložbe “Turbulencija” su priče o životu i iz života, priče o istinskim stanjima lišenim materijalnog i veštačkog. One govore o organskim stvarima, strastima i emocijama.

Slikam mikro-trenutke koji mi se dešavaju i koje opažam oko sebe. Svoju želju za igrom i energiju sa platna želim da prenesem i na posmatrača, dok otkrivanje stalne turbulencije u našim životima i dalje traje.

Radovi su počeli da nastaju kao moja potreba da na platna prenesem jedno duboko intimno i emotivno stanje. Reakcije prijatelja i okoline na seriju slika nastalih u periodu od decembra 2012. godine do sada,  dovela je do moje prve samostalne izložbe.”

38 Vreme je za umetnost: Izložba slika Steve Mandića   Turbulencija

Radovi se mogu videti u galeriji “Eurocentar” (Makedonska 30) od 09. do 16. maja 2014. godine.

Svečano otvaranje je 09. maja 2014. godine sa početkom u 20h.

47 Vreme je za umetnost: Izložba slika Steve Mandića   Turbulencija

O autoru:

Stevo Mandić je rođen 12. avgusta 1960. godine u Bačkoj Topoli. Završio je školu za grafički dizajn u Beogradu.

Tokom 20 godina rada u agencijama (SVA, Luna TBWA) svoj umetnički pečat ostavio je i u saradnji sa mnogobrojnim internacionalnim i domaćim klijentima. Neki od njih su FIAT, Baca Intesa, Visa, McDonald’s…

Ljubav prema umetnosti i muzici dovela je do saradnje sa mnogim izdavačima i radu na ilustracijama, dizajnu i opremi knjiga, između ostalog i za knjigu “Rokopisi” proslavljenog novinara Pece Popovića.

Mandić je danas na poziciji art direktora u agenciji “Luna TBWA”.

115 Vreme je za umetnost: Izložba slika Steve Mandića   Turbulencija

Posle dve grupne izložbe, Stevo Mandić svoje radove prvi put izlaže samostalno u galeriji “Eurocentar”, u okviru izložbe “Turbulencija”.

55 Vreme je za umetnost: Izložba slika Steve Mandića   Turbulencija 63 Vreme je za umetnost: Izložba slika Steve Mandića   Turbulencija

Comments