I završila se Nedelja mode, ona u Londonu je u toku i kada prođu sve te horde obučene u najrazličitije odevne kombinacije, završe se nastupi pevača, plesača, manekena, dizajnera i slegne se prašina, šta na kraju ostane? Šta je to što će obeležiti predstojeće proleće i leto? Koji su to trendovi oko kojih ćemo se otimati u radnjama?

Vruće sa Nedelja mode Šta će se to nositi na proleće 20151 Vruće sa Nedelja mode: Šta će se to nositi na proleće 2015. godine?

Boje

Dizajneri su predstojeću godinu videli u zelenim, plavim, crvenim i žutim tonovima. Bela se ponovo vraća na velika vrata, što su najavili Michael Kors, Victoria Beckham i Phillip Lim.

Najtraženiji dizajner

Mnogi su se trudili da prirede performanse koje će oduševiti publiku i zagarantovati im najbolju prodaju u narednoj sezoni. Ipak, modni poznavaoci se ne daju zavarati pa je zato Michael Kors taj koji je raspametio publiku svojim kreacijama.

Sedamdesete

Nakon devedesetih vraćamo se u sedamdesete. Kolekcije modnih kuća Karen Walker, Diane von Fürstenberg, Phillip Lim i Coach, kao i Derek Lam, Tommy Hilfiger i Anna Sui pokazali su kolekcije koji su sadržali komade koji podsećaju na sedamdesete, dok su s druge strane neke bile u potpunosti u tom duhu.

Asimetrija

Asimetrični krojevi su posebno zanimljivi dizajnerima. Nejednaki karneri, šlicevi, otvaranja, nepravilni dekoltei, sve je neujednačeno!

Vruće sa Nedelja mode Šta će se to nositi na proleće 2015 458 Vruće sa Nedelja mode: Šta će se to nositi na proleće 2015. godine?

Široke pantalone i suknja-pantalone

Nit su suknje niti su pantalone! Bile su hit i u prethodnim sezonama, ali sada su moderne one od kože. Izaberite -sa prinom, ravnim nogavicama, visokim strukom ili one koje podsećaju na trenerke, kako god da vam se dopada, samo da su nogavice što šire.

Bela majica

Obična bela široka majica uz sve! Kao i majica-haljina, različitih dužina. Važno je da bude široka, pamučna i eventualno sa nekom zabavnom aplikacijom. Nosite ih na šikle, na patike, ispod dukseva ili džempera, sve je dozvoljeno.

Pruge

Velike debele pruge na svim komadima odeće, veliki su hit, kao i kombinovanje takve garderobe uz drugačije printove.

Cveće

Cvetni printovi su veliki i drečavi! Nalaze se na dugim suknjama, odelima, sakoima, a nose se i u kombinaciji sa prugama.

Slojevito

Kada jednom otkrijete moć slojevitog oblačenja, nećete lako odustati od toga ni kada otopli. To su shvatili dizajneri i poigrali se čipkom, karnerima i drugim slojevima koji su prijatni za nošenje i kada je toplo.

Lenka Gatić

Comments