Nakon prve epizode Wannabe Blogger Reality Show-a u kojoj ste imali priliku da upoznate devojke i čujete njihove komentare, usledila je druga epizoda koja, između ostalog predstavlja i useljenje naših blogerki u prvi feng shui hotel na Balkanu “88 rooms”.

Mnoge devojke su se ovde prvi put susrele sa prostorom uređenim po feng šui principima, a neke od njih su imale prilike i da promene mišljenje o ovoj istočnjačkoj filozofiji. U svojim kratkim blogovima u kojima prenose svoje utiske iz šoua,  devojke su pričale o svom neposrednom susretom sa feng shui filozofijom, a mi vam ukratko prenosimo njihove utiske.

Katarina Nešić1 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Katarina Nešić, koja je veliki fan kineske kulture je, kada joj je saopšteno da će prebivati u feng shui hotelu bila jako uzbuđena, i prema njenim rečima, pomislila je da je čak i u svetu mode prati neki kineski duh. “Često kažem sebi, da sam u prošlom životu bila Kinez”, dodala je Katarina.

nina peric 5 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Nina Perić je bila vrlo uzbuđena što će dobiti priliku da iskusi čari ove istočnjačke filozofije, dodavši “Videćemo kako će čudesan feng shui i njegova energija uticati na mene”.

Marija Pribić 4 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Marija Pribić se pred useljenje u hotel naoružala literaturom i čitala o feng shuiju. Kada je ušla u hotel, dobila je potvrdu svega što je pročitala: “Kada sam kročila u hotel u meni je preovladala pozitivna energija i dosta mi je ublažila tremu”, rekla je Marija.

zorica dukovski 211 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Zorica Dukovski je ušla u hotel vrlo skeptična. “Šta je uopšte feng shui? Pojam sam poznavala samo okvirno – neka kineska veština razmeštanja pokućstva kako bi energija bolje cirkulisala tipa spusti poklopac od wc šolje da ne ulazi negativna energija iz kanalizacije, svi će poginemo u negativnu energiju, brate mili. Mada uvek spustim poklopac, za svaki slučaj”, rekla je šaljiva Zorica. Ipak, posle samo nekoliko sati boravka u hotelu, ubrzo je promenila mišljenje i osetila pozitivnu energiju.

lift1 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Ana Parčetić je veliki obožavalac feng shui filozofije, i tvrdi da je ceo život živela u prostorima koji su u skladu sa njom. Ona je takođe i dala veoma detaljno objašnjenje ovih istočnjačkih principa, rekavši: “Moj doživljaj fenk šuija je skladna postavka samog objekta, pa tako i predmeta unutar njega u odnosu na Sunce, i Univerzuma, odnosno raspored u samim sobama, ma raspored apsolutno svega, postavka i položaj svega se nalaze u međusobno uzvraćenoj energiji sa višim silama. Razumeli ili ne, meni se dopada feng šui”. Poučno, zar ne?

dragana marovic1 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Ipak, da feng shui nije u svim situacijama toliko moćan, svedoči priča Dragane Marović, čija trema je bila toliko ogromna da ni neverovatan prostor hotela “88 Rooms” nije uspeo da je ublaži.

katarina veljkovic2 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Katarina Veljković izjavila je da je na nju feng shui definitivno uticao, jer je bila stalno dobro raspoložena i smirena, dok je uobičajeno nenmirna, i stalno juri nekud.

ana maksimovic 3 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Ana Maksimović je uočila da enterijer feng shui hotela nikako nije za potceniti, jer je to jedan veoma moderan i dobro osmišljen prostor.

Jovana Perić 2 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Jovana Perić tvrdi da je osetila nesumnjivu snagu feng shuija, opisavši je rečima “Privuci i širi pozitivnu energiju”.

snjezana sucur 2 Wannabe blogerke o feng shui filozofiji

Snježana Šućur, za razliku od njene drugarice Ane Parčetić nije bila baš sigurna šta je feng shui, ali brzo se prisetila: “Pitam se šta je feng šui. Saznajem da to ima veze sa kineskom religijom i njihovim uverenjima i filozofijom. Ping, upali mi se lampica u glavi! Sa feng šuijem sam se susrela kod Anine (Parčetić) tetke. Sećam se prijatne i tople atmosfere, baš kakvu zatičem u hotelu”.

Šta vi mislite o feng shui filozofiji?

Jasna Stanić

Comments