U 4. epizodi Wannabe Blogger Reality Show-a komentarisan je svaki odevni komad takmičarki. Modna urednica magazina “Hello”, Vanja Pantin i modna urednica magazina “Best Shop”, Irena Jovanović, dobile su potpuni uvid u sadraj kofera naših takmičarki.

Ovo im je otvorilo mogućnost da nauče nešto više o stilu svake devojke ponaosob. Vanja i Irena su potom izdvojile po njima najlošiji odevni komad iz kofera svake devojke.

Wannabe blogger show 52 Wannabe Blogger Reality Show: Šta mislite o fejk odeći?

Ipak, jedna devojka im je privukla više pažnje od ostalih. Bila je to Zorica Dukovski. Njen kofer je obilovao “fejk” stvarima. Od Burberry dezena, do lažnih Hermes natpisa na majicama, većina njene odeće spakovana je u kofer i odlučeno je da se kod nje ne bira samo jedan najlošiji komad, već da se izdvoje svi “fejk” komadi i da joj se održi lekcija na ovu temu.

Zoričinu reakciju na stav Vanje i Irene o njenoj odeći imaćete prilike da vidite u narednoj epizodi, a do tada imate priliku da pročitate njen vrlo zanimljiv blog na ovu temu, pod nazivom “Odbrana Zoričina”. Zoričin stav je da je, ukoliko nemate dovoljno novca, sasvim u redu kupiti kopiju, ako vam se ona dopada. Ona takođe navodi i to da brojni poznati street style bredovi “kopiraju” dizajn nekih premium modnih brendova.

Istina je da je cela moda kao fenomen zasnovana na kopiranju. Istina je, nasuprot tome, i da je moda u tankoj vezi sa umetnošću i da se svaki komad može posmatrati kao nečije delo koje ne smete tek tako kopirati, i da nošenjem “fejk” odevnih komada podstičete da proizvodnja odeće postane generički, a ne umetnički čin. Ipak, Zorica bi, u ovom slučaju, rekla da od stvari pravimo toteme. 

Šta vi mislite?

Prijatelji projekta: Fashion Company, Fashion & Friends, Bambi WellBE, Rosal Lip Balm Inkredible Colors, kozmetika AURA, SC Ušće i Immo Centar, Herbafast Fiber.

Medijski partneri projekta su: Harper’s Bazaar, Grazia, Naxi Radio, Radio Tri, Srbija Danas, Trend, Cica.

Jasna Stanić

Comments