Čini vam se kao da su zidovi sve bliži, i guše vas? Nema potrebe za brigom, iovako je verovatno samo pretrpano nameštajem.

Nedostatak prostora je jedan od najčešćih problema sa kojim se suočavamo, i dok nam se čini kao da je logično rešenje investicija u veći stan ili kuću, nemamo baš svi dovoljno sredstava za to. Dizajneri enterijera su dobro upoznati sa problematikom, pa su se potrudili da nam ponude neka ipak jeftinija rešenja:

Belo? Zaboravite.

Većina misli da bela boja čini prostor većim i da izdužuje prostoriju, ali ona  češće nanosi više štete nego koristi. Ukoliko je vaš dom potpuno beo, čim dobije malo dnevne ili veštačke svetlosti, senke ga zamračuju i počinje da deluje tmurno, praktično kao da ste u kutiji. Ali kada bi to bila bilo koja boja  samo par nijansi tamnija od bele, dobili biste potpuno drugačiji utisak, prostor bi delovao toplo i udobno.

Ogledala

Nije nikakva tajna, ogledala čine da prostor deluje prostrano. Pogotovo kada je reč o sobama sa slabom ili bez dnevne svetlosti. Kada biste pokušali da stavite ogledalo u sam ćošak sobe, momentalno biste dobili drugi utisak o prostoriji, čini se kao da je duža, dok ako stavite iza nameštaja može vam se činiti kao da ona ima nastavak ili kao da je sastavljena iz više delova. Kako god okrenete, ogledala su odlična za otvaranje prostora.

Ogledalo Iza Kauca Wannabe Bride: Kako da vaš dom deluje veće

Čini se kao da se prostorija nastavlja

Ceo tekst pročitajte ovde.

Comments