Otkrivamo: Kako da se UVEK osećaš kao boginja?

Tvoj Instagram će obožavati ovaj restoran! (Plus: Otkrivamo ti jela sa menija koja moraš da probaš!)

#BFFOREO: 5 stvari koje treba da uradiš sa svojom BFF ovog leta (Pobednički ADVERTORIJAL)

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Anastasija Grujić otkriva omiljeni par obuće koji se može kombinovati za sve prilike

Air Max revolucija uz the Spot

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

1/3

Ima puno dobrih ljudi koji su nekako dobri na svoju štetu – učiniće za druge ono što ne bi radili za sebe, istupiće daleko van svoje zone komfora da bi nekome pomogli, preopteretiće se obavezama koje prihvataju, jer ne umeju da kažu NE. U tom smislu, najkraća definicija samopoštovanja bi bila da možemo bez nelagodnosti da odbijemo ono što ne možemo i ne želimo da radimo.

Pojam dobrote kroz vaspitanje i socijalizaciju shvatamo i usvajamo kao čin usmeren ka drugim ljudima, a ne ka sebi. Tako nas uče – dobar si kad daješ i činiš drugima, kad vodiš računa o potrebama i osećanjima drugih ljudi, a kad to radiš za sebe, onda si sebičan.

O granicama i samopoštovanju učimo kasnije u životu, na najteži način, kad shvatimo da ne dobijamo zauzvrat ono što dajemo i kad otkrijemo da se zbog toga loše osećamo, da smo u svim svojim najvažnijim odnosima neispunjeni, nezadovoljni i uskraćeni.

Dobrota bi trebalo da nas najdublje ispunjava, da prožima svaku našu akciju i da nam omogućava da se dobro osećamo zbog sebe. Trebalo bi da dajemo sa radošću i zahvalnošću što se tako osećamo, ali da bismo stvarno bili ispunjeni davanjem, moramo da naučimo da stavimo sebe na prvo mesto.

Editors choice