Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Wannabe coach: Ukloni mentalne blokade „automatskim“ pisanjem

Wannabe coach: Ukloni mentalne blokade „automatskim“ pisanjem

1/3

Jedan od zabavnijih načina da se pozabaviš svojim strahovima i mentalnim preprekama i oslobodiš svoje sposobnosti i kapacitete, jeste tehnika „automatskog“ pisanja. Poenta je u tome da bez razmišljanja pišeš sve što ti dolazi, kao da tvoje reči zaobilaze filter uma i izlivaju se pravo u tvoje ruke – najpre odluči da li je za tebe najprihvatljivije da kuckaš po tastaturi, ili ti bolji osećaj stvara olovka u ruci i pisanje na papiru. I onda počni. Zapiši prvo što ti dođe.

To je možda nešto kao: „Oklevam da počnem sa ovim pisanjem, deluje mi glupo i baš mi se to ne radi, uostalom, ne mogu da vidim kako to može da mi pomogne. Isto tako bih mogla da odem kod neke babe da mi „prebaje“ mada bi to možda bilo zanimljivije nego što sad sedim ovde i glupiram se sa nekakvim metodama samopomoći, a mogla bih da prošetam (vidi kako je lepo vreme) i toliko posla imam po kući, nisam brisala prašinu cele zime valjda i sad se baš vidi kad sunce ovako sija, a mogla bih i kupatilo da oribam i treba da pozovem mamu da je pitam da li su joj stigli rezultati i imam još sto stvari, valjda ću ubrzo završiti sa ovim.

Ne znam kako sam uopšte mislila da ovo ima nekog smisla, samo gubim vreme, a toliko toga imam da uradim, a sad bi mi prijateljica rekla da su meni sve druge gluposti preče od mene same i da ću uvek radije da nešto trljkam i briskam i rasklanjam, nego da se umirim, da meditiram, da radim jogu, tja, ima nešto u tome, mislim, u pravu je. Teško mi pada da sedim i pišem i čekam da se kao šta – neka brana podigne u meni i da pokuljaju neki sadržaji koji će me osloboditi…Čega da me oslobode, uopšte? Onog što jesam?

Editors choice