Ovaj koncept nam nije blizak i izaziva sumnju, skepticizam, nevericu – to su odbrane uma, koje su nam dobro poznate, ovaj način zloupotrebe je deo naše zone komfora, koju ne želimo da napustimo, čak i ako je nagrada za ovaj napor buđenje svesti, širenje percepcije, usvajanje koncepata slobode, poimanje viših nivoa realnosti. Šta će nam to?
Zaista, zašto bi neko želeo da se oslobađa predrasuda, da izlazi iz kaveza i da rizikuje udobnost zbog slobode uma?
Možda samo zbog svih onih stvari koje tvrdimo da želimo i tražimo u životu – smisao, mir, sreća, ljubav.

Da li više volimo da ostanemo zarobljeni u svojim umovima i preokupirani košmarom svojih misli, nego da utišamo um i spoznamo istinu? Jer ne možemo dostići sreću, ostvariti ljubav, otkriti smisao i pronaći mir, bez dosezanja istine o tome ko smo i koliko možemo. A ta istina je zastrašujuća, jer smo božanska bića i možemo sve što hoćemo. Možda stvarno hoćemo da se nikada ništa ne promeni u našem životu, ali to onda znači da hoćemo nemoguće i da moramo da upotrebimo ogromnu energiju i ličnu moć (svog uma i svih potencijala svog bića) da bismo održali sebe u zabludi i prevideli ključeve svog zatvora – ili činjenicu da uopšte i nismo zaključani i da je ono protiv čega se bunimo jer nas sputava, zapravo naš izbor i naše mesto udobnosti i bezbednosti.
Velika je avantura otvoriti svoj um i koristiti ga onako kako to oduvek čine najveći među ljudima, oni koji nose napredak čitavog čovečanstva, jer imaju hrabrosti da odbace sve lažno i jer ih zanimaju mogućnosti, promene i poboljšanja, koji stavljaju sebe i svoj život u službu očovečenja božanskih potencijala, datih svakom ljudskom biću.
Upotrebi svoj um da promisliš o tome – ne kao o ideji i filozofiji, nego kao načinu života i svakodnevnoj praksi.

Pročitajte još i ovo:

Verujete li u prijateljstvo na Fejsbuku? (BLOG)

Znaci da je tvoj prijatelj “fejk”

Razlozi zbog kojih treba da preispitaš šta govoriš prijateljicama o svojoj vezi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.
Aleksina Đorđević

Izvor slika : www.unsplash.com, www.instagram.com

Comments