Hot topics

Šta je to što se ovog leta mora naći na tvojoj #SummerBucket Listi!

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

Održivost kao budućnost mode iliti zašto treba da daš prednost klasici

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

Da, ovo znači da ćemo imati priliku da vidimo do sada neviđene modele cipela, rame uz rame sa onim sada već kultnim!

U februaru 2020. godine, u čuvenom muzeju Palais de la Porte Dorée u Parizu, biće otvorena do sada najveća Christian Louboutin izložba – must-see za sve zaljubljenike u čuvene crvene đonove, ali naravno i modne istoričare.

Izložbu će činiti odabrana dela iz dizajnerovog opusa koji, kako se procenjuje, čini preko 15 hiljada pari cipela i čizama! Ovde će biti uključeni i modeli iz njegove lične kolekcije od kojih mnogi do sada nikada nisu viđeni. Prava poslastica? I mi tako mislimo!

Na izložbi će biti prikazani i modeli koje je Christian Louboutin uradio tokom svojih mnogobrojnih saradnji, ali i reference koje su mu poslužile kao inspiracija. Režiser David Lynch, dizajnerski par Whitaker Malem, koreografkinja Blanca Li i umetnice Lisa Reihana i Imran Qureshi, samo su neka od imena sa kojima je čuveni dizajner sarađivao i jako uživao u tome.

Ovakva “razmena” je za dizajnera jako bitna jer na taj način sa lakoćom nastavlja da kreira na stotine cipela iz godine u godinu bez izgleda da će ikad doživeti “kreativnu blokadu”. “Gde god da odem, uvek postoji vrt koji mogu da posetim, ili muzej, crkva, koncert, neki element arhitektonskog dizajna”, kaže Louboutin i dodaje: “Glavni alat koji koristim da ostanem inspirisan je otvorenost, pokušavam da odem tamo gde drugi neće.”

Christian Louboutin izložba biće otvorena od 25. februara do 28. jula 2020. godine, a kuriraće je Olivier Gabet, direktor Muzeja dekorativnih umetnosti. Zato, ukoliko u tom periodu budeš bila u Gradu svetlosti, ne propusti da posetu ovoj izložbi dodaš na spisak obaveznih dnevnih aktivnosti!

Naslovna fotografija: instagram.com/louboutinworld

Ivana

Editors choice