Hot topics

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

TREND ALERT: #musthave patike za novu sezonu

Zabavne stvari koje moraš da uradiš ove jeseni!

Rick Owens – Iggy Pop modnog dizajna

Nema potrebe da čekaš Novu godinu: 4 razloga zbog kojih je bolje doneti jesenje odluke

SS20 Favourite: Punđa koja je obeležila #streetstyle izdanja tokom nedelja mode

Modna retrospektiva: Priče koje se kriju iza svake Dior Couture kolekcije Johna Galliana

Novi minimal: Umeće dekorisanja enterijera po ugledu na poznate influensere

10 najboljih poslovnih saveta za milenijalce

Da, ovo znači da ćemo imati priliku da vidimo do sada neviđene modele cipela, rame uz rame sa onim sada već kultnim!

U februaru 2020. godine, u čuvenom muzeju Palais de la Porte Dorée u Parizu, biće otvorena do sada najveća Christian Louboutin izložba – must-see za sve zaljubljenike u čuvene crvene đonove, ali naravno i modne istoričare.

Izložbu će činiti odabrana dela iz dizajnerovog opusa koji, kako se procenjuje, čini preko 15 hiljada pari cipela i čizama! Ovde će biti uključeni i modeli iz njegove lične kolekcije od kojih mnogi do sada nikada nisu viđeni. Prava poslastica? I mi tako mislimo!

Na izložbi će biti prikazani i modeli koje je Christian Louboutin uradio tokom svojih mnogobrojnih saradnji, ali i reference koje su mu poslužile kao inspiracija. Režiser David Lynch, dizajnerski par Whitaker Malem, koreografkinja Blanca Li i umetnice Lisa Reihana i Imran Qureshi, samo su neka od imena sa kojima je čuveni dizajner sarađivao i jako uživao u tome.

Ovakva “razmena” je za dizajnera jako bitna jer na taj način sa lakoćom nastavlja da kreira na stotine cipela iz godine u godinu bez izgleda da će ikad doživeti “kreativnu blokadu”. “Gde god da odem, uvek postoji vrt koji mogu da posetim, ili muzej, crkva, koncert, neki element arhitektonskog dizajna”, kaže Louboutin i dodaje: “Glavni alat koji koristim da ostanem inspirisan je otvorenost, pokušavam da odem tamo gde drugi neće.”

Christian Louboutin izložba biće otvorena od 25. februara do 28. jula 2020. godine, a kuriraće je Olivier Gabet, direktor Muzeja dekorativnih umetnosti. Zato, ukoliko u tom periodu budeš bila u Gradu svetlosti, ne propusti da posetu ovoj izložbi dodaš na spisak obaveznih dnevnih aktivnosti!

Naslovna fotografija: instagram.com/louboutinworld

Ivana

Editors choice