Teško je poverovati da je prošlo skoro dvadeset godina od kada se Jennifer Lopez pojavila na dodeli Grammy nagrada u onoj haljini. Pa ipak, tako je kako je – JLo je i dalje zvezda, Google Image Search haljine is still a thing, a ta zelena lepotica tropskog printa od šifon svile se i dalje smatra jednim od najupečatljivijih izdanja sa crvenog tepiha ikad i da, ona zaista ima svoju Wikipedia stranicu!

U čast ove godišnjice, idejni tvorac kultne haljine, Versace, udružio je snage sa sneaker storeom “Concepts” i kreirao patike u potpunosti inspirisane ovim izdanjem slavne pevačice. Chunky patike sadrže isti tropski print i debeli beli đon, dok je jezik patike u boji kože kako bi simbolizovao izuzetno dubok dekolte po kojem je haljina i postala tako poznata.

Inače, zanimljivo je da je čuvena Versace haljina zaslužna za rođenje opcije Google Image Search! U tom trenutku, pretraživanje izdanja u kojem se JLo pojavila na crvenom tepihu na dodeli Grammy nagrada bilo je najveće koje je Google do tada zapamtio. A kada samo pomislimo na to da se sve ovo zamalo nije desilo… Kako je pevačica otkrila, njen stilista dan pred dodelu nagrada i dalje nije imao ništa spektakularno što bi zvezda mogla da obuče. Imao je samo dve opcije od kojih je jedna bila ova, a jedini problem bila je činjenica da je haljina već nošena nekoliko puta pre toga i to jednom od strane Donatelle Versace lično. Jennifer je ipak rešila da rizikuje i obuče haljinu koja se neće prvi put videti na njoj, ali s obzirom na to da znamo kako se istorija dalje odvijala, jasno je da je ovo bila i više nego dobra odluka!

Naslovna fotografija: instagram.com/wearsonlyonce

Ivana

Comments