Novi show umetnice Björk koji nosi naziv Cornucopia se nastavlja u New Yorku, a dizajnerka Iris Van Herpen je otkrila detalje o fantastičnoj “orhideja haljini” koju je kreirala posebno za ovu pevačicu sa Icelanda, koju inače nosi za finale showa.

View this post on Instagram

@bjork

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Van Herpen Björk su prvenstveno sarađivale zajedno 2011. godine, tako što je ova pevačica preko svog kreativnog direktora James Merryja kontaktirala holandsku dizajnerku, čiji je odevni komad prethodno ponela na shootingu.

Samo me je pitala da napravim nešto da se fotka za cover albuma. Bila mi je zaista velika čast, slušala sam njenu muziku otkad sam bila dete. Ona je jedna od jako retkih umetnica – postoji samo jedna žena na ovoj planeti koja je takva.” 

Album se zvao Biophilia, na čijem omotu nosi kožnu haljinu koju je dizajnirala Herpenova. Od tad ove dve umetnice redovno sarađuju.

Cornucopia je verovatno najambicioznija turneja Björk, na kojoj sarađuje sa raznim artistima, muzičarima i dizajnerima širom sveta, od Lucrecie Martel, istaknutog filmskog producenta iz Argentine, Tobiasa Gremmler koji je digitalni artist. Njegovi grafički prikazi koji se prikazuju u toku koncerta su jako bitni faktori koncerta. Još su u show uključeni i hor sa Icelanda – Hamrahlid Choir, flurista Viibra i mnogi drugi.

Comments