Anže je veliki poklonik umetnosti i kulture. Do sada se oprobao u novinarstvu, fotografiji, marketingu i tu se njegova sfera interesovanja ne završava. Apsolutni je krivac za style blog “Ulični stil” koji nas je potpuno oduševio.

anze frantar Wannabe intervju: Anže Frantar

Moda kao sinonim za umetnost

WANNABE MAGAZINE: Moda i ti. Kako je počela vaša priča?

ANŽE FRANTAR: Moda je počela da me zanima kada sam iznenada počeo da shvatam mogućnosti izražavanja koje nudi razmišljanje o stilizovanju. Sada je naša uzajamna ljubav još jača.

Modna scena u Sloveniji, po mišljenju mnogih, iz sezone u sezonu je sve uspešnija i kvalitetnija. Kako bi ti opisao modnu scenu u Sloveniji?

Na području samog oblikovanja i kreacije modna scena Slovenije i te kako napreduje. Ali, nažalost, u drugim oblastima je u zaostatku. Ono što mogu da primetim jeste da dizajnerima nedostaje znanje iz oblasti marketinga i prodaje. Trebalo bi takođe da znaju i da promovišu svoje kreacije pre prodaje.

Anže Frantar1 Wannabe intervju: Anže Frantar

"Ulični stil" je postao najpopularniji street style blog

Kako je nastao “Ulični stil”?

“Ulični stil” je nastao iz prostog razloga što u Sloveniji dosad nije bilo medija koji bi pažljivo pratio uobičajen stil Slovenaca. Na samom početku video sam na Twitteru da se mnogi žale kako Slovenija nema street style blog i tako sam odlučio da sam počnem da ga stvaram.

Trend kome ne možeš odoleti ove sezone je…

Ne oblačim se toliko trendovski, nosim ono što volim i što me na neki način predstavlja. Ipak, bio sam oduševljen printovima ovog proleća. Neki od njih se nalaze u mom ormaru, a moguće je da im se pridruže i još neki novi.

Anze Frantar Wannabe intervju: Anže Frantar

Anže smatra da se ne treba slepo pokoravati trendovima

Kako se po tvom mišljenju oblače mladi u Sloveniji?

Mnogo bolje. Čini mi se da se svake godine, bar devojke, oblače mnogo bolje. Prate trendove, kombinuju vintage sa novom garderobom, eksperimentišu. Čini mi se dobro.

Čiji dizajnerski rad posebno ceniš i zbog čega?

Cenim rad svih onih koji stvaraju jedinstveni dizajn. Ne bih nikog konkretno imenovao, jer me iz sezone u sezonu oduševljava neko drugi. Nisam vezan za čuvena imena modnog dizajna. Važan mi je koncept, kao i to da se sam prepoznam u njemu.

tumblr m58hu1JXQS1ru24fco1 1280 Wannabe intervju: Anže Frantar

Blogovanje je deo svakodnevice

Koliko je blog značajan u tvom životu i šta on predstavlja za tebe?

Blog je deo mog života koji je javan. Svi postovi predstavljaju stajlinge koje volim i koji na neki način predstavljaju deo mene. U međuvremenu, blog i ja smo postali kao jedno. Prosto ne mogu da zamislim život bez njega.

Ukoliko bismo ti najavili posetu Sloveniji gde bi nas prvo odveo?

Teško pitanje. Verovatno bismo se našli u centru Ljubljane na limunadi kraj Ljubljanice.

Tvoja poruka za naše čitaoce. 

Nemojte slepo pratiti trendove. Budite iskreni prema sebi i svojim sklonostima pri izboru garderobe. Odeća bi trebalo da predstavlja vas, a ne vi nju.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni, a jedan sanja na stranicama bloga Blueberries and Jeans.

Lola Radosavljević – bavi se jezikom, književnost nosi u srcu, a osmeh na licu. Hrabro ide kroz život, čuva večito dete u sebi, ruku pod ruku sa Mikom i njegovom parolom “Dok drugi objašnjavaju život, ti mahni rukom i odživi ga!”

Comments