Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Tri saveta za postojani tečni puder

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

Danilo Marinković, jedan od osnivača regge benda AmanZaman, za Wannabe šeta stazom nota koje su ga odvele do muzičke satisfakcije i do jednog televizijskog formata koji radi na prepoznavanju, usavršavanju i promovisanju muzičkog talenta kod mladih ljudi. Uz melodije mira, poštovanja i tolerancije koje zagovara reggae muzika, Danilo nam iznosi svoje stavove i upoznaje nas sa bendom.

WANNABE MAGAZINE: Možeš li da nas upoznaš sa počecima benda “AmanZaman”?

DANILO MARINKOVIĆ: Pre svega pozdrav svim čitaocima Wannabe Magazine-a, svako dobro! Bend je nastao je 2008. godine i čini ga devet članova i još desetak prijatelja koji nastupaju zajedno sa bendom i koji su takođe  zaduženi za “ludačku” atmosferu na koncertima. Bend su osnovali  Danilo (vokal), Strahinja i Marko (gitare), Vuk (bas) i Ivan (bubnjevi).  Naredne godine bendu se priključuju novi članovi, Peđa (klavijature) i Mladen (perkusije) kao i ženski vokal Ljubica. Zvuk u to vreme dobija ozbiljniji karakter i bend počinje da funkcioniše i sazreva kao celina.

z2 Wannabe intervju: Danilo Marinković iz benda AmanZaman

Za pozitivnu atmosferu na nastupima krivi su članovi i još desetak prijatelja benda

Šta te je privuklo rege muzici i možeš li da izdvojiš njene posebnosti našim čitaocima?

Reggae je muzika prepuna pozitivnih vibracija i tonova bunta koja deluje kao sila na ljude! Promoviše ljubav i prave vrednosti u životu, a samim tim spaja ljude. To je ono što najviše volim kod nje.
Da li bend AmanZaman ima svoje uzore ili se trudi da konstruiše sopstvene prepoznatljivosti ?

Slušamo različite žanrove, svi smo različiti kao osobe, a opet, trudimo se da svako svojim pečatom oboji  muziku koju stvaramo i da zvučimo jedinstveno, prepoznatljivo i originalno! Jednostavno rečeno, bend AmanZaman šalje poruke mira, ljubavi, pozitivnih misli, tolerancije, ravnopravnosti, jednakosti i poštovanja! Pozitivna i pulsirajuća energija, virtuoznost muzičara i inspirativna atmosfera na nastupima – samo su neki od mnogih kvaliteta koji izdvajaju ovaj bend od ostalih i čine ga jedinstvenim na ovim prostorima!

Šta to nedostaje našoj muzičkoj kulturi i koje su pesme na tvojoj play listi?

Hm… Malo više kvalitetne muzike raznih žanrova, npr. Drum and Bass, dubstep, povratak rock-a na velika vrata. Trenutno najviše slušam Sublime, Chase and Status, Tribal Seeds i Clash.

z1 Wannabe intervju: Danilo Marinković iz benda AmanZaman

Raznovrsni muzički ukusi članova čine muziku benda zanimljivijom

Učesnik si Prvog glasa Srbije – kakva iskustva nosiš sa sobom i koliko je to pomoglo ili odmoglo tvom bendu?

To je zaista sjajno takmičenje, prepuno vrhunskih pevača i super likova, ogromno pozitivno iskustvo i mislim da je dosta doprinelo i mojoj ličnoj i afirmaciji benda, stvarno sam prezadovoljan!

Kakva je zastupljenost rege bendova/muzike danas u Srbiji?

Scena je sve jača i kod nas i na Balkanu i to je super! Evo, Dubioza je osvojila nagradu za Best Adria Act na Mtv – to dovoljno govori o zastupljenosti reggae-a na ovim prostorima.

z3 Wannabe intervju: Danilo Marinković iz benda AmanZaman

Pozitivna energija pre svega

Gde vidiš svoj bend za nekoliko godina?

AmanZaman radi na novom materijalu, biće novih albuma, svirki, spotova, očekuje nas mnogo posla i planova… Videćemo se!

Poruka mladim kolegama …

Pozitivan budi kada ide ili ne, ne dozvoli da te slome!


Jelena Pavlović – student IV godine na Ekonomskom fakultetu u Kragujevcu, online novinar, pisac u okviru Narodne biblioteke Srbije – savremenih pisaca, autor romana “Tajne robotovog mozga” i istinski opsednuta igrom reči, inspiracije i misterije ljudske duše. Priroda, samoća, život, ljubav, životinje, knjiga su punjači za baterije inspiracije.

Editors choice