Milena Brkić je rođena Beograđanka čiju muziku vrlo rado slušate u popularnim beogradskim klubovima. Interesovanje za di-džejing stiče uz brata blizanca koji joj je i pokazao prve korake u tom poslu. U februaru 2011. godine prvi put staje za didžej pult, da bi u septembru iste godine već počela da nastupa po klubovima. Početkom novembra izlazi u magazinu “Grazia” kao “Super ONA Dj”. Takođe je imala i zapažene setove u klubu “Plastic” i “Mint”. Planira ozbiljno da se bavi di-džejingom, a u intervjuu priča o svom dosadašnjem iskustvu.

WANNABE MAGAZINE: Radiš kao DJ u mnogim poznatim beogradskim klubovima. Da li te je oduvek zanimao posao DJ-a i kada si počela da se interesuješ za muziku?

MILENA: Interesovanje za house i electro muziku je oduvek bilo prisutno, a kada sam počela da izlazim zaljubila sam se u di-džejeve, u njihovu energiju i entuzijazam na stageu i taj spoj posla sa strašću prema muzici. Di-džejing je međutim u moj život ušao potpuno spontano i neozbiljno, ali sada je to deo mog života i trudim se da dam svoj maksimum. Od skoro sam krenula i sa produkcijom, pa uskoro možda bude i nekih iznenađenja.

Slika18 Wannabe intervju: DJ Milena Brkić

Milena se zaljubila u svoj posao i muzika je postala deo njenog života

Ko je najviše uticao na to da postaneš DJ, da li imaš uzore među nekim zvučnim imenima?

Najviše je na mene uticao moj brat blizanac, koji je u stvari prvi počeo da se bavi di-džejingom. U početku sam dosta vremena provodila sa njim, gledajući i učeći, a kasnije sam i sama počela da vežbam i tako je sve krenulo. Imam uzore, neki su di-džejevi a neki ne, ali su svi u svetu muzike. Kao neko ko je uspeo da izgradi potpuno jedinstvenu karijeru, i ko me najviše inspiriše svakako je Madona (Madonna).

Poznato je da se u klubovima svašta dešava. Kako tvoji roditelji i okolina reaguju na činjenicu da nastupaš u klubovima? Da li imaš podršku?

Najvažnije mi je da me moja porodica podržava, iako ponekad dođe do nekih nesuglasica. Bliski prijatelji mi takođe pružaju veliku podršku. Slušaju me, prate me na nastupima i provode se zajedno sa mnom. Zajedno sumiramo utiske sa žurki i to je ono što mi najviše znači.

Slika24 Wannabe intervju: DJ Milena Brkić

Znači joj podrška porodice i prijatelja

Da li si imala neprijatne situacije na poslu, i da li ti više prilaze muškarci ili žene?

Ovaj posao sa sobom povlači dosta različitih situacija, međutim, ja nikada nisam bila u neprijatnoj situaciji. Prilaze mi podjednako i momci i devojke, i najčešće su to pohvale ili sugestije. U svakom slučaju i jedno i drugo je dobrodošlo! Najsrećnija sam kada vidim nasmejanu publiku kako se dobro provodi.

Kada bi imala mogućnost da nastupiš bilo gde u svetu, koje bi to mesto bilo?

Postoji toliko izazovnih i privlačnih destinacija za di-džejeve širom sveta. Ali, priznajem da je nastup na festivalu Exit jedna od mojih velikih želja. Što se tiče inostranstva Pacha na Ibici bi definitivno bio moj dream come true. Ipak, verujem da je najbitnije nastupati na što više mesta, i tako prikazati sebe i svoju muziku publici.

Slika31 Wannabe intervju: DJ Milena Brkić

Vodi računa o garderobi, ali smatra da je muzika važnija

S obzirom na tvoje godine, verujem da pratiš modu. Da li imas “scensku” garderobu, odnosno, da li pripremaš posebnu garderobu za nastupe ili gledaš da se osećaš što prijatnije?

Obožavam modu i rado pratim trendove. Kao i svakoj devojci jako mi je bitno kako izgledam na sceni, jer između ostalog to podiže i moje samopuzdanje. Nastup volim da upotpunim zanimljivim izborom garderobe i nakita, iako smatram da je muzika i atmosfera koju di-džejevi prave presudna, a ne izgled.

Siguran sam da sanjaš o saradnji sa nekim poznatim izvođačima i klubovima. Koja je to ponuda u vezi sa muzikom i produkcijom koju ne bi mogla da odbiješ?

Ima mnogo kvalitetnih domaćih di-džejeva sa kojima bih rado sarađivala. Favorit sa svetske scene mi je švedski trio Swedish House Mafia. Ti momci su stvarno briljantni i kao di-džejevi i kao producenti. Fascinira me njihovo eksperimentisanje sa muzikom.

Slika4 Wannabe intervju: DJ Milena Brkić

Sanja o tome da nastupi na nekom velikom festivalu

Šta bi moralo da se desi da bi mogla da kažeš da se tvoj san ostvario?

U horoskopu sam Lavica, stoga sam veliki borac i želim da budem uspešna na više životnih polja. Mislim da je podjednako bitna produkcija, di-džejing, obrazovanje, ljubav, sport, putovanja. Nastup na nekom od velikih festivala bi svakako doprineo da se moj san ostvari u domenu muzike.

Šta najviše voliš da čitaš u Wannabe Magazine-u?

Obožavam sve vaše rubrike i način na koji predstavljate aktuelne teme nama mladima, kao i to što promovišete mlade i perspektivne ljude koji se bave interesantnim poslovima. Posebno mi se dopadaju rubrike o modi, u kojima pronalazim inspiraciju kako za dnevne tako i za večernje odevne kombinacije.


Miloš Jeremić je surovi realista i veliki hedonista, trudi se da bude normalan, ali mu ne uspeva, sve svoje ideje i misli prenosi na papir, jer ljudi još uvek nisu spremni da čuju istinu.

Comments