Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

1/2

Talenat Dragana Vurdelje za šminkanje prepoznat je kada je imao samo 20 godina. Tada je dobio svoje prvo priznanje na takmičenju šminkera koje je te 1997. godine, održalo Udruženje kozmetičara Srbije. Od tada njegovo ime postaje sinonim za “make-up artist”-a, a on je rado pozivan na Nedelje mode, ekskluzivne modne revije, snimanja reklamnih kampanja, kao i naslovnih strana uglednih magazina, modnih editorijala i mnogih drugih manifestacija. U svojoj karijeri radio je i sa mnogim poznatim ličnostima. Na nedavno održanoj reviji Toma Forda, kreirao je trendove šminkanja. U razgovoru za naš magazin, otkrio nam je kako se obreo na ovom događaju, kao i još neke detalje iz njegove karijere.

Dragan Vurdelja 41 Wannabe intervju: Dragan Vurdelja

WANNABE MAGAZINE: Na reviji Tom Forda, imali ste zadatak da odgovorite na temu retro rock chick stil. Kako ste realizovali ovaj zadatak?

DRAGAN VURDELJA: Ovo je već šesta sezona po redu kako radim u timu čuvene britanske mejkap artistkinje Šarlot Tiburi, a otkad radim sa njom, radim i revije Tom Forda. Make up koncept kreira isključivo Šarlot u saradnji sa Tom Fordom, ispunjavajući njegovu viziju, pa je tako bilo i ovog puta. Nekoliko dana pred reviju Šarlot radi make up testove, na sam dan revije pokazuje šminku na modelu, a ja kao i svaki član tima u kojem nas ima šesnaestoro, pratim uputstva. Kako svako od nas ima lični stil, devojke, jednu po jednu, Šarlot lično čekira pred sam izlazak na pistu – na kraju sve manekenke izgledaju super uniformisano.

Tom budno prati šta se dešava u šminkernici i za vreme revije ulazi u nju nekoliko puta: da pozdravi ceo tim, nešto kasnije da baci pogled na modele i vidi ima li potrebe da sugeriše ako neki detalj izgleda drugačije i obavezno na kraju da se zahvali nakon uspešno odrađenog posla.
Inače, Šarlot sam upoznao na venčanju Sandre Meljničenko u Nici. “Kliknuli“ smo od prvog trenutka i razmenili kontakte.

Po dolasku u London sam je kontaktirao i odmah mi je bilo ponuđeno par poslova u okviru njenog tima. Moja prva revija u njenom timu bila je Stela MakKartni 2012. godine i mom uzbuđenju nije bilo kraja. Verovatno ste čuli, to je bio pravi spektakl –  revija je održana je u adaptiranoj crkvi, kreacije su nosili super modeli Amber Valeta, Jasmin Le Bon, a među zvanicama i u bekstejdžu su bili Rijana, Kejt Mos, Mario Testino, Ana Vintur…E tu sam se osećao kao dete u luna parku, ili prodavnici slatkiša! Tada sam šminkao Aleksu Čang i moram priznati, bio sam vrlo nervozan. Već sledeće nedelje smo radili show room za Tom Forda, koji je bio priređen za glavne urednike, urednike mode i lepote svih vodećih svetskih magazina kao što su američko i britansko izdanje Vogue-a, Harper’ s Bazaar, Marie Claire, Elle, l’Officiel

Dragan Vurdelja 31 Wannabe intervju: Dragan Vurdelja

Editors choice