Nakon čitanja ovog intervjua definitivno ćete biti motivisani. Osim što smo razgovarali o modi, dotakli smo se i tema kao što su obrazovanje, novinarstvo. Upoznajte Filipa Ivanjca!

WANNABE MAGAZINE: Čitajući tvoju biografiju i pripremajuci se za ovaj intervju, ne mogu a da te na samom početku ne pitam – šta te to toliko motiviše da si u mnogim profesionalnim vodama dobro snalaziš? Odakle crpiš energiju?

FILIP: Posao doktora specijaliste implantologije je veoma zahtevan. Prvi deo dana provodim na klinici sa pacijentima, gde inače pišem doktorsku disertaciju. Drugi deo dana je protivteža napornom prepodnevu, kada odlazim na neki od kastinga, snimanje, ili za laptopom obrađujem neku od stručnih ili životnih tema. Još uvek sam veoma mlad da bih imao nedostatak energije, čak je ponekad imam u višku, koji utrošim na treningu. Ipak postoje i oni trenuci kada mi zafali energija, koju crpim iz ljubavi prema svom poslu, prvenstveno mislim na manekenstvo, koje mi pomaže da napunim baterije, jer zaista uživam u svakom segmentu tog posla.

Moda, stomatologija, novinarstvo – šta ih povezuje?

Znam da na prvi pogled deluje kao da ih ništa ne povezuje, ali ja sam uvek voleo da spajam nespojivo. To su različiti aspekti moje ličnosti, koji su nastajali u fazama mog razvoja. Priznajem da nije jednostavno biti doktor-maneken, a uz to i novinar.

Koliko je obrazovanje bitno u danasnjem svetu?

Obrazovanje je veoma bitno za izgradnju kompletne i kvalitetne ličnosti. Kod nas je ponekad potcenjeno, jer je, nažalost, promenjen sistem vrednosti.

5 2likelikkiioliul Wannabe intervju: Filip Ivanjac

Moda, stomatologija, novinarstvo - Filip voli da spaja nespojivo

Posmatrajući celokupni modni svet u Srbiji, šta bi bila njegova najsvetlija strana?

To su definitivno talentovani, mladi dizajneri, koji bacaju novo svetlo, na srpsku modnu scenu, pokazuju da nismo toliko zaostali za svetom, kao sto smo u drugim oblastima. Mladi dizajneri dostojno mogu da naslede svoje starije kolege, koji su Srbiju postavili na svetsku modnu mapu.

Sarađivao si sa mnogim poznatim dizajnerima, učestvovao u snimanju mnogih editorijala, koji projekat bi izdvojio kao najdraži?

Ne bih da zvuči kao kliše, svi su mi projekti podjednako dragi, jer sam imao prilike da sarađujem sa velikim imenima, divnim ljudima, kreatorima i fotografima. Svako od njih zauzima posebno mesto u mojoj profesionalnoj biografiji. Uvek se radujem novim modnim projektima, možda će se u budućnosti izdvojiti najdraži.

313 Wannabe intervju: Filip Ivanjac

Svi su mi projekti podjednako dragi, jer sam imao prilike da sarađujem sa velikim imenima, divnim ljudima, kreatorima i fotografima

Kako bi opisao svoj stil?

Stil je nešto sa čime se čovek rađa i nadograđuje se čitavog života. Teško ga mogu opisati u jednoj rečenici. Definitivno odlike mog stila su ležernost i elegancija. To su pažljivo odabrani odevni komadi, koji spadaju u sportsku eleganciju, ali imaju definisanu formu i odražavaju moje trenutno raspoloženje. Kao u odevanju tako i u izboru parfema uvek sam bio izričito “svoj”, ne povinujem se sezonskim trendovima, to je uvek oštar i hladan parfem sa notom citrusa i bergamonta.

Kom trendu ove sezone ne možeš da odoliš?

To je definitivno military stil, koji je po ko zna koji put aktuelan, kao i uvek u vreme krize u svetu. Ja ga lično preferiram, ali samo u naznakama i po nekom detalju, koji je dopuna mom osnovnom stilu. Ovaj trend lako može da odvede u kič i neukus, jer nikako ne treba da izgledate kao da ste došli sa odsluženja vojnog roka.

7 3liiiiiii Wannabe intervju: Filip Ivanjac

Odlike mog stila su ležernost i elegancija

Koji tvoj savet bio svim mladim ljudima koji žele da krenu tvojim stopama?

Svakom mladom čoveku koji ima slična interesovanja kao ja, savetujem da dobro razmisli šta zaista želi od života, koji su mu ciljevi i stremljenja, da li je spreman na odricanja koja svaki od ovih poslova zahteva. Ukoliko su ipak čvrsto odlučili, moraju biti uporni i istrajni u svojim namerama, ali ne po svaku cenu.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments