Hejden Vilijams (Hayden Williams) je mlad i vrlo talentovan britanski modni ilustrator i dizajner. Živi u Londonu, u kojem je i studirao modni dizajn. Od ranog detinjstva uživa u crtanju, a kao malo stariji je shvatio da želi da se bavi modnim ilustracijama i dizajnom. Neki od fantastičnih modela koje on ilustruje konačno su ugledali svetlost dana. Naime, Hejden je u saradnji sa kompanijom “Sketch Street” svoje radove pretvorio u realnost, a ne samo ilustracije na papiru. Garderoba koju je Hejden dizajnirao glamurozna je, elegantna i sofisticirana, baš kao i njegove ilustracije.

WANNABE MAGAZINE: Kao veoma mlad i talentovan modni ilustrator i dizajner, do sada si napravio mnogo odličnih ilustracija. Kada si počeo da crtaš i kada si shvatio da želiš da se baviš ilustracijama i dizajnom?

Hejden Vilijams: Samouk sam ilustrator i na to sam veoma ponosan. Počeo sam sa tri godine, a crtao sam zato što sam zaista uživao u tome. Tada, naravno, nisam imao ideju da želim time da se bavim i gradim karijeru na ilustracijama, ali kasnije, kada sam postao stariji, crtanje je, prirodno, napredovalo u modne ilustracije i dizajn.

slika110.jpg10 Wannabe intervju: Hayden Williams

Upoznavanje sa Rijanom i njeno oduševljenje njegovim radovima Hejden smatra jednim od svojih najvećih uspeha

Tvoje ilustracije prikazuju žensku sofisticiranost, otmenost i ženstvenost. One su jednostavno savršene! Gde pronalaziš inspiraciju za svoje radove?

Volim vintiž modne editorijale iz “Vogue”-a. Favorizujem dekade kao što su četrdesete, pedesete i šezdesete godine prošlog veka, naročito kraj pedesetih i početak šezdesetih. Bezvremenost i klasične siluete me inspirišu da skiciram. Dopada mi se glamur i elegancija koje ove dekade nose sa sobom i čini mi se da su one, zapravo, bezvremene za žene. Inspiriše me, takođe, i pop kultura. Ponekad skiciram zvezde pop muzike kojima se divim, ali samo ako sam inspirisan za to. Uglavnom skiciram poznate ličnosti kako nose moje kreacije.

Koja je bila tvoja prva ilustracija?

Lik iz Diznijevog crtanog filma. Odrastao sam gledajući Diznijeve crtane filmove i oni su predstavljali moj prvi izvor inspiracije. Sedeo sam i crtao animirane ženske likove iznova i iznova.

slika25.jpg5 Wannabe intervju: Hayden Williams

Ženska otmenost i prefinjenost su dominantne u Hejdenovim ilustracijama

Gde si studirao modni dizajn i kakva si iskustva stekao tokom studiranja?

Studirao sam modni dizajn na “Barking” koledžu, a zatim sam studirao modne proizvodne inovacije na “Ravensbourn” univerzitetu. Studije i na koledžu i na univerzitetu sam pohađao u Londonu, a one su me naučile osnovama šivenja, dizajniranja, sečenja šablona, izgradnje, itd. Iako sam samouk ilustrator i uglavnom kreiram putem ilustracija, želeo sam prvo da završim studije za dizajn, da bi nakon toga s pravom mogao biti nazivan dizajnerom.

Od kada si zainteresovan za modu?

Mislim da sam podsvesno oduvek bio zainteresovan za modu, samo što se nisam usmeravao ka njoj sve dok nisam odrastao. Tada sam shvatio da ilustracije koje radim mogu da se prevedu u modni dizajn i znao sam da to treba da studiram.

Omiljeni modni dizajner?

Ne bih izdvojio nikog posebno. Mogu reći da veoma volim vintiž Dior i Givenchy (naročito tokom pedesetih godina prošlog veka), Jason Wu, kao i Elie Saab. Cenim dizajnere koji dizajniraju kreacije koje ističu žensko telo. Ja, kao muški dizajner, želim da se oslonim na takvu vrstu dizajniranja i da garderoba koju kreiram čini da žene budu lepe i zadovoljne.

ilustracija Wannabe intervju: Hayden Williams

Hejden voli da ilustruje lepo obučene uspešne poslovne žene

Koji su tvoji dalji planovi po pitanju karijere?

Želim da nastavim da radim ono što volim, a to je spajanje moje strasti za ilustracijom i dizajnom. Takođe, želim da sarađujem sa nekim fantastičnim brendovima, ostvarim svoj modni brend i u budućnosti kreiram garderobu za prelepe žene. Imam mnogo ciljeva i planiram sve da ih ostvarim. Samo treba da budem usmeren na svoje ciljeve i budem im dosledan.

Izvor fotografija: tumblr.com , blogspot.com


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments