Upoznajte Hristinu Micevsku i njen čaroban svet mode! Autorka je bloga “Fleur de mode” i zaljubljenik u isti!

WANNABE MAGAZINE: Hajde da počnemo pričom o tebi… ko je Hristina?

Hristina Micevska: Moje ime je Hristina i rođena sam u Austriji, tačnije u Beču, gde još uvek živim. Međutim, imam makedonsko poreklo. Naime, moji roditelji su iz Makedonije, ali su se preselili u Austriju kada je moj stariji brat bio rođen. Skoro sam diplomirala, a sada sam na studijama engleskog i američkog jezika, u Beču, naravno. Godine 2011. lansiran je moj blog pod nazivom “Fleur de Mode”, platforma na kojoj sa svetom delim svoje svakodnevne autfite i pokušavam da inspirišem ljude svojim osećajem za modu i modnim stilom. Godine 2012. osvojila sam nagradu “Mis Stila” (Miss style Award) u Austriji i dobila titulu pod nazivom “Najstilizovanija Austrijanka”.

beanie trench coat scarf Wannabe intervju: Hristina Micevska

“Fleur de Mode” je trenutno jedan od najuspešnijih austrijskih modnih blogova

Šta te je navelo da pišeš i budeš uključena u svet modnih blogova?

Uvek sam bila devojka koja želi da izgleda lepo u svojoj garderobi, impresionira i inspiriše ljude da budu kreativni u svom izboru garderobe. Mislim da je to glavni razlog zašto sam odlučila da počnem sa blogovanjem. Jednostavno sam želela da podelim sa svetom svoje stajlinge i da ih sve inspirišem svojom ličnošću. To je cilj koji svojim blogom želim da ostvarim već dve godine.

sleek look1 Wannabe intervju: Hristina Micevska

Uživa u modi i blogu

Kako je “Fleur de Mode” nastao?

Skoro kao i svaki bloger, i ja sam počela sa veoma jednostavnim blogom i, da budem iskrena, dugo mi je trebalo da izgradim vernu zajednicu i da naučim sve što jedan modni bloger treba da zna o ovom poslu. To počinje sa nedoumicama kako da dizajnirate lejaut bloga tako da vaš rad izgleda profesionalnije i kako da optimizujete svoj blog za pretraživače. Sve treba da izgleda dobro i profesionalno. Prvi blog koji sam ikada napravila je bio veoma loš, ali mislim da tako skoro svaki bloger počinje. Niko nije rođen sa savršenim blogerskim veštinama, jednostavno, svakom treba vremena da ih nauči i usvoji.

Kako bi opisala svoj lični stil?

Najkarakterističnija činjenica vezana za moje stilove jeste da uvek volim da probam nove stvari i volim da se igram sa modom. Jednog dana možda izgledam elegantnije, dok narednog izgledam više sportski ili, na primer, rokerski. Često od mog raspoloženja zavisi koji stil ću izabrati. Nisam ljubitelj uvek istog izgleda i stila koji ne biva menjan godinama.

pelzjacke Wannabe intervju: Hristina Micevska

“Za mene je moda kreativnost i, po mom mišljenju, ona bi trebalo da svakog od nas prikaže u različitim stilovima.”

Koji bi bio tvoj posao iz snova?

Želim da budem uspešna u svetu mode ili da budem modni bloger. Volela bih da proširim svoj blog i ostvarujem neke dobre saradnje. Mislim da ne postoji ništa lepše od pretvaranja svoje strasti u svoju profesiju. Konfučije je to najbolje objasnio: “Odaberi posao koji voliš i nećeš morati da radiš nijedan dan u svome životu”. U potpunosti se slažem sa time.

Navedi tri modna elementa bez kojih ne bi mogla da živiš?

Suknje, zato što one uvek učine da se osećam dobro i lepo onda kada osećam da mi pantalone ne odgovaraju. Cipele, zato što upotpunjuju svaku odeću. Zimi ne mogu da živim bez prevelikih pletenih pulovera. Volim da ih nosim kada je vreme hladno i oblačno.

Šta ti se u ovom trenutku najviše dopada od aktuelnih modnih trendova?

Volim krznene jakne. Pored činjenice da su savršen izbor za zimu kada je napolju hladno, uvek čine da celokupna garderoba izgleda više jedinstveno i moderno.

neon beanie Wannabe intervju: Hristina Micevska

Svet mode je njena oaza

Zanima nas gde ti, kao kreator “Fleur de Mode” sajta, vidiš isti za pet godina?

To je poprilično teško pitanje, s obzirom da sam ja osoba koja živi u sadašnjosti, a ne brine mnogo o budućnosti. Šta će se desiti – desiće se. Smatram da sve ima svoje razloge u životu i neki ljudi ponekad brinu previše o budućnosti, tako da zaborave da žive punim plućima u sadašnjosti. Zaista ne znam gde će “Fleur de Mode” biti za pet godina, ali ono što znam jeste da dokle god budem pisala blog i radila ovaj posao – radiću ga srcem i dušom.

Koji savet bi dala blogerima koji nastoje da svoje sajtove izgrade u poslove?

Smatram da je važno uvek biti svoj, imati jaku volju, biti izdržljiv i uporan – jer nijedan veliki uspeh ne dolazi preko noći. Pored ovih činjenica, lep dizajn bloga i kvalitetne fotografije su podjednako važni.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Prevod: Aleksandra Grujić

Comments