Prof. dr Jaroslava Švarc-Gajić je vanredni profesor Tehnološkog fakulteta, Univerziteta u Novom Sadu i kreativna naučnica – tvorac kozmetičke linije Purple Rain. Sa njom smo pričali o Purple Rain kozmetičkoj liniji, ličnim planovima za budućnost i važnosti prilagođavanja kozmetičkih proizvoda pojedincu kako bi se postigli željeni efekti. Otkrila nam je i šta joj je bila inspiracija za specifično ime brenda.

Jaroslava Svarc kozmetika intervju wannabe Wannabe intervju: Jaroslava Švarc Gajić, tvorac Purple Rain kozmetike

WANNABE MAGAZINE: Šta Vas je navelo da pokrenete sopstvenu kozmetičku liniju i šta je ono što Vašim proizvodima daje komparativnu prednost u odnosu na ono što se može naći na tržištu kozmetičkih preparata?

JAROSLAVA ŠVARC-GAJIĆ: Sopstvena kozmetička linija se rodila prvenstveno iz ličnih potreba, u želji da se kreiraju i stvore proizvodi koji bi ispunili lične zahteve. Ubrzo sam shvatila i da su i mnoge druge osobe nezadovoljne dostupnim proizvodima. Počele su da pristižu molbe i zahtevi da se kreiraju proizvodi čijom bi se primenom zaista mogao postići željeni efekat, ili su pak neki od naručenih proizvoda bili toliko specifični da nisu bili dostupni kao komercijalni.

Prednosti kozmetičkih proizvoda brenda Purple Rain cosmetics su brojne. Pojedina stanja kože, kao što su hiperpigmentacija, ožiljci, strije, akne, podočnjaci, tamni kolutovi oko očiju, psorijaza, itd., se teško tretiraju i veoma su uporna. Prema mojim saznanjima i na osnovu povratnih informacija klijenata, komercijalni kozmetički proizvodi ne obezbedjuju zadovoljavajuće rezultate, ili rezultati izostaju. Neskromno mogu da kažem da su rezultati pri tretmanu tih upornih i nezahvalnih stanja kože preparatima Purple Rain cosmetics uočljivi nakon jako kratkog perioda upotrebe, i to kod svih korisnika u manjoj ili većoj meri. Ovo se postiže time što svaki proizvod iz kolekcije Purple Rain cosmetics integriše nekoliko različitih mehanizama, primenjujući maksimalnu dozu prirodnih aktivnih komponenata. Pored toda bih istakla i prednost da se svaki klijent lično može konsultovati, savetovati i informisati pre, tokom i nakon upotrebe bilo kog preparata, što je luksuz koji veliki brendovi ne pružaju. Klijent ostaje anoniman za velike kozmetičke kuće, dok mi težimo da ispoštujemo svaku želju i svakog klijenta ponaosob. U bilo kom slučaju mi ostajemo dostupni našim korisnicima.

Jaroslava Svarc kozmetika intervju wannabe 2 Wannabe intervju: Jaroslava Švarc Gajić, tvorac Purple Rain kozmetike

Šta Vam je bilo inspiracija pri odabiru imena za brend?

Ime brenda je nastalo sasvim spontano. Naime, sve do poslednjeg momenta u planu je bilo sasvim drugo ime. Ime Purple Rain, zapravo, u dobroj meri može da se veže za pozitivnu asocijaciju da se pri upotrebi preparata iz ove kolekcije korisnik oseća kao da je orošen kapima pozitivne energije i ružičastog zadovoljstva.

Kako je Purple Rain hand made kozmetika prilagođena pojedincu i njegovim ličnim potrebama, na kakve reakcije nailazite kod klijenata?

Moram reći da su reakcije klijenata veoma pozitivne, od zadovoljstva pa čak do zahvalnosti što je neki problema rešen. To je ujedno i naš najjači motiv i pokretač – rešiti skoro nerešivo. Dosta je klijenata koji nam se obraćaju čak posle kozmetičkih tretmana sa željom da koriguju nuspojave do kojih je došlo.

Kome su sve namenjeni proizvodi iz Vaše kozmetičke linije i koji biste izdvojili kao svoj lični favorit?

Našom paletom su obuhvaćeni proizvodi za čak vrlo malu decu (mast protiv mučnine), ali i za starije osobe (analgetski preparati za reumatoid, specifične kreme za lice sa izraženim efektom protiv starenja itd.). Moram reći da su mi svi moji proizvodi dragi i da sam uživalac u svima njima, od kreme za ruke, balzama za usne, do kreme za sunčanje koja hladi, Mythic kreme za lice, hijaluronskog seruma itd. Moj kutak za ličnu negu, stoga, izgleda kao malo skladište kozmetičkih proizvoda i često nedostaje prostora.

Jaroslava Svarc kozmetika intervju wannabe 3 Wannabe intervju: Jaroslava Švarc Gajić, tvorac Purple Rain kozmetike

Kako uspevate da balansirate između karijere univerzitetskog profesora i preduzetništva?

U svim životnim aktivnostima je najvažnija dobra organizacija. U neku ruku se ove moje dve delatnosti dopunjuju jer svo znanje koje stičem svojom naučnom delatnošću na kraju krajeva biva utkano u naše proizvode. Fizički postići uspešno delovanje u tako dve zahtevne oblasti je izuzetno teško i stresno, ali sa druge strane mi pruža veliku ispunjenost i zadovoljstvo.

Koji biste savet dali čitateljima Wannabe Magazina koji imaju neki dermatološki problem ili pak žele da im koža dobije novi sjaj?

Svi čitatelji koji žele da zaista primete novi sjaj na svojoj koži treba da probaju neki od proizvoda iz naše široke palete. S obzirom da nikada ne zagovaram isključivo ono čime se mi bavimo, rekla bih i da je ručna masaža lica bitna te može da probudi kožu. Najbolje je primeniti kombinaciju dva pristupa, kvalitetnu kozmetiku i ručnu masažu, ukoliko se žele postići dugoročni i sigurni efekti.

Jaroslava Svarc kozmetika intervju wannabe 4 Wannabe intervju: Jaroslava Švarc Gajić, tvorac Purple Rain kozmetike

Da li imate u planu neki novi proizvod i šta je Vaš lični cilj za 2015. godinu?

Naši proizvodi se rađaju iz potreba i zahteva naših klijenata. Mogu da kažem da ukoliko nam neko uputi zahtev za nekim visoko-specifičnim proizvodom koji možda nije obuhvaćen našom paletom od preko 50 proizvoda, vrlo je moguće da će se roditi još koji proizvod. Za 2015. godinu imam dosta ambiciozne planove, od publikovanja još jedne naučne knjige, ovog puta na srpskom jeziku, nekoliko naučnih publikacija, pa do postavljanja pogona za proizvodnju naših proizvoda u Libanu, na zahtev zainteresovane strane koja bi trebala da bude naš zastupnik za čitav Bliski Istok.

Za više informacija o Purple Rain kozmetici posetite njihov zvanični sajt ili facebook stranicu.

Comments