Ruskinja Katerina Antonovič (Katerina Antonovich) je arhitekta i dizajner enterijera i eksterijera. Vlasnica je kompanije “Antonovich Design” koja se bavi dizajniranjem kako enterijera, tako i eksterijera po porudžbini. Njen stil dizajniranja veoma je glamurozan, luksuzan i kraljevski, jednom rečju – bajkovit. Gledajući njene radove imamo utisak da je vreme stalo i da smo uplovili u neku božanstvenu bajku.

Ona je bila vrlo ljubazna, te nam je odgovorila na nekoliko pitanja za naš Wannabe Magazine.

WANNABE MAGAZINE: Ti si fantastičan arhitekta i dizajner. Dizajniraš pretežno enterijer, ali i eksterijer. Koje ti dizajniranje od ta dva predstavlja veće zadovoljstvo?

Katerina Antonovič: Hvala ti na lepim rečima. Zapravo, iza sebe imam više urađenih projekata enterijera nego eksterijera. Sve zavisi od potreba i želja mojih klijenata. Oni vrlo često žele da promene upravo unutrašnjost svojih domova. Međutim, ja sam podjednako srećna dok dizajniram i jedno i drugo, dakle i enterijer i eksterijer. Ipak, idealno je kada radim na složenom projektu kao što je stvaranje kuće od podruma do kompletnog enterijera.

Tvoj stil dizajniranja, kako enterijera, tako i eksterijera, veoma je bajkovit i kraljevski. Šta je to što te inspiriše da stvaraš tako divan dizajn?

Svet je umoran od minimalizma i strogosti u unutrašnjosti. Sada mnogi ljudi žele svoj dom da pretvore u luksuznu oazu za srećan život. Ja pronalazim inspiraciju u mnogim stvarima. Povetarac je luksuzan, kao i šuštanje lišća u proleće u bašti, a i plavo nebo sa belim oblacima, zar ne? Putovanja predstavljaju neiscrpan izvor inspiracije za mene. Uvek me iznova inspirišu stare građevine u Evropi, kao i neverovatni moderni objekti u velikim gradovima. Trudim se da svaki od mojih radova mom klijentu i kupcu liči na bajku.

slika16.jpg6 Wannabe intervju: Katerina Antonovich

Katerina Antonovič

Poslovni prostor kompanije “Antonovich design” fantastično je uređen. Međutim, za razliku od većine tvojih radova, koji su bazirani na tradicionalnom dizajnu sa primesama modernog, tvoj poslovni prostor sadrži više modernih nego tradicionalnih elemenata. Da li to znači da lično preferiraš moderniji stil?

Enterijer našeg studija kreirali smo na taj način da odražava naše dizajnerske sposobnosti. Studio je luksuzan i istovremeno odražava moć savremene tehnologije. Međutim, glavni cilj koji smo postavili tokom razvoja projekta dizajniranja naše kancelarije jeste da se svaki kupac oseća kao dobrodošao i cenjen gost. Uz kafu svi razgovaramo o projektu i dajemo klijentima priliku da postanu ko-autori svojih domova.

Primetili smo da u kancelariji svog poslovnog prostora imaš dosta knjiga. Kaži nam koji književni žanr favorizuješ i koja ti je omiljena knjiga?

Zaista ne mogu da izdvojim jednu omiljenu knjigu. Što se tiče liste mojih omiljenih pisaca i knjiga, moraćemo da napišemo poseban članak samo o tome. Volim klasičnu rusku književnost, a sa zadovoljstvom čitam i britanske, kao i francuske autore.

Zanima nas, koje boje preferiraš, kao i to koje boje dominiraju tvojim privatnim domom?

Boje pokazuju raspoloženje. Ponekad želim mir i komfor u pastelnim bojama, a ponekad u jarkim bojama letnjeg odmora. Svaka soba u mojoj kući predstavlja drugačiji svet. Pokušala sam da napravim skladan spoj različitih stilova i boja. Svaki dizajn koji pravim je individualan i jedinstven.

Uvek si veoma lepo obučena i na osnovu tvojih fotografija možemo da zaključimo da veoma voliš da nosiš dugačke haljine posute nekim kristalnim detaljima. Koji su tvoji omiljeni modni dizajneri?

Fascinirana sam dizajnerima modnih kuća Chanel, Yves Saint Laurent i Cavalli. Oni savršeno pokazuju moj ukus i raspoloženje. Njihova odeća je uvek izuzetna, elegantna i luksuzna. Kupovina svakog modela je poslastica za dušu.

slika23.jpg3 Wannabe intervju: Katerina Antonovich

Deo salona Roberta Kavalija u Moskvi koji je dizajnirala Katerina Antonovič

Veoma je interesantna tvoja saradnja sa čuvenim modnim dizajnerom Robertom Kavalijem (Roberto Cavalli). On se, pored modnog dizajniranja, bavi i dizajniranjem enterijera. Kada se spoje dva velikana kao što ste Kavali i ti, jasno je da je proizvod vaših zajedničkih ideja zaista očaravajuć. Mozeš li nam reći nešto o saradnji sa Kavalijem, kako je došlo do nje i kakva je zamisao vašeg zajedničkog projekta?

Naše poznanstvo, a time i saradnja, počelo je pre nekoliko godina. Od prvog minuta razgovora, shvatili smo da su naše misli, ukus i stil rada veoma usklađeni. Rad na Kavalijevom salonu u Moskvi doneo je mnogo zadovoljstva. Rezultat je predivan enterijer koji naglašava dostojanstvo i status, nivo na kojem se Kavali i nalazi.

Učestvovala si na glamuroznoj “Art Space” dodeli nagrada. Mozeš li nam reći nešto više o nagradi koju si osvojila, kao i o celokupnom tvom iskustvu na pomenutoj dodeli nagrada?

Ukrajinska dodela nagrada za enterijer “Art Space” je vrsta arhitektonskog Oskara. Veoma sam zadovoljna što su moja arhitektonska rešenja i projekti prepoznati na tako visokom nivou. Međutim, glavnu nagradu za mene predstavljaju moji klijenti koji su zadovoljni radom u studiju i koji nas preporučuju svojim prijateljima.

Izvor fotografija: facebook.com


Aleksandra Grujić– Student menadžmenta na Fakultetu za uslužni biznis. Obožava svoje roditelje, putovanja i šoping. Veoma zainteresovana za menadžment, arhitekturu, dizajn i knjige. Trenutno piše svoju prvu knjigu i uživa u kreiranju priče i igranju rečima. Smatra da svaka osoba može da voli druge samo onda ako voli sebe. Voleti sebe znači biti zadovoljan sobom i biti kompletna ličnost, dok to opet znači biti ostvaren na svim poljima u životu. Stoga smatra da svako treba neprestano da radi na sebi, kako na svom obrazovanju i ponašanju, tako i na svom izgledu.

Comments