Upoznajte jednu od učesnica “X Factor”-a. Milena Tamburić je naš današnji sagovornik na temu ovog muzičkog takmičenja, muzike uopšte i svega onog što je ispunjava!

WANNABE MAGAZINE: Ko je Milena Tamburić?

MILENA: Pevačica, student svetske književnosti, emotivac, devojka koja iznad svega ceni pravdu, filantrop.

Zbog čega si odlučila da se prijaviš za takmičenje “X Factor”?

Moj drug Marko je godinama pratio “X Factor” širom sveta, upoznao me je sa sistemom funkcionisanja ovog takmičenja, što se meni veoma dopalo, i odlučila sam da po prvi put kročim na scenu, s tim da me neko sa druge strane posmatra i ocenjuje.

179643 1801339477630 7736273 n Wannabe intervju: Milena Tamburić, učesnica “X Factor” a

Milena je veliki emotivac

Šta je tvoj “X Factor”?

Ono što bih mogla da okarakterišem kao “moj x factor” bio bi način na koji šaljem emociju, moćan ali nežan glas i sposobnost da u svaku pesmu unesem nešto svoje, način na koji je proživljavam i prenosim.

Kada si i kako ušetala u svet muzike?

Kod mene je to išlo pravim školskim putem, upisala sam osnovnu muzičku školu “Vojislav Vučković”, odsek violina, i kada je profesorka Nevenka otkrila moju želju za pevanjem, jer svaki ton koji nisam mogla da odsviram sa lakoćom sam uspevala da otpevam, poslala me je u “Dečiji hor RTS-a”, odatle je sve krenulo. Takmičenja, festivali, opere, nastupi – to je ono što je usledilo.

Naša muzička scena obiluje mladim talentima. Ipak, šta je po tvom mišljenju potrebno za uspeh pored glasa?     

Čini mi se da je došlo vreme kada se glas podrazumeva, a sve ostalo je ono na šta se pažnja obraća. Pored glasa, po mom mišljenju, potrebno je da neko ima harizmu, da se snalazi u datim situacijama, da je prijatan za oko, da je specifičan, bilo u nastupu bilo u pojavi i mislim da je bitno da kada taj neko ušeta u prostoriju da se prosto oseti posebna energija koja kupi pažnju, potreban je taj “X Factor”!

SAM 0583 Wannabe intervju: Milena Tamburić, učesnica “X Factor” a

Ona ima “X Factor”

Ko ti je najveća podrška?

Teško mi je da izdvojim bilo koga jer zaista imam veliku podršku porodice, dečka i prijatelja. Ali ono što mi se najviše dopada jeste što uživam podršku i poznanika, pa i potpunih stranaca koji prepoznaju to nešto u meni.

Da li pratiš modu? Kako bi opisala svoj stil?

Modu pratim, ali pokušavam svakom novom trendu da dam lični pečat i pripišem nešto svoje. Moj stil je pretežno klasični sa detaljima koji prate trendove.

Čiji umetnički rad posebno ceniš i zbog čega?

Džesi Džej (Jessie J) je neko ko me iznova oduševljava i čiji rad veoma cenim. Ona je neko sa izvanrednim glasovnim mogućnostima i koristi to na pravi način. Piše emotivne tekstove koji dotiču osećanja duboko zakopana ispod površine, dok pritom učestvuje u velikom broju humanitarnih akcija, što takođe veoma cenim i što je negde i moj cilj.

Čije mišljenje od članova žirija ti najviše znači?

Pored toga što su svi članovi žirija vrhunski muzičari, mišljenje koje mi možda najviše znači je Kristinino, jer ona, čini mi se, najbolje prepoznaje prave kvalitete i vrednosti koje su izostale u vrtoglavim usponima ličnosti iz šou biznisa.

Planovi za budućnost.

Moja glavna preokupacija jeste završavanje fakuleta, ali pored toga gradim planove o nastavku svoje karijere, planiram da učim i da se usavršavam, a do tada ćete moći da slušate moje svirke u kafićima i klubovima Beograda, a uskoro, nadam se, i šire.


Jovana Katić Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima. Veruje da se snovi ostvaruju onda kada ih postanemo dostojni.

Comments