Silvija Hagju (Sylvia Haghjoo) je student modnog menadžmenta i autorka bloga Hug-You. Živi u Nemačkoj, a svoj modni blog pokrenula je u decembru 2011. godine. Upoznajte Silviju!

WANNABE MAGAZINE: Ćao, Silvija! Kako si došla do naslova bloga Hug-You?

SYLVIA: Naslov, to jest hug you, zapravo je moje prezime Hagju (Hagjoo). Izgovara se isto kao hug you. Eto, to je razlog. Sad svi konačno mogu pravilno da izgovore moje prezime.

favorite sylvia Wannabe intervju: Sylvia Haghjoo, modna blogerka

Autorka bloga "Hug-You"

Kako bi opisala svoj lični stil?

Stil mi je zaista sklopljen. Volim da mešam novo sa onim što već imam godinama u garderoberu. Ukratko: klasično, šik, elegantno i svevremensko. Više volim da kupim aksesoar i spajam ga sa omiljenim krpicama brendova Zara, Topshop, Romwe i Asos.

Šta je za tebe najveći izazov u modnom blogovanju?

Vreme! Mnogo radim na blogu, nekad i više sati samo da bih okačila jedan post. Volim da radim analitiku na Googleu, da vidim šta ljudi vole, pokušavam da poboljšam prilaz društvenim mrežama, kao i sadržaj, ali i ono “iza scene”. Sve to je izazov, održavati stavove, graditi publiku, internetski saobraćaj, sve to zahteva mnogo istrajnosti i rada. Kao bloger uvek moraš da budeš povezan na internet. Mnogo puta uhvatim sebe kako nosim noutbuk u krevet, uvek ima nešto da se radi, a katkad i ne spavam. Uverena sam da blogeri znaju o čemu govorim. To je celodnevni posao sedam dana u nedelji. Ali ako ga volite nema muke, jer vam je hobi postao posao. To je velika nagrada, biti nezavisan. Svakog dana otvorim blog i zahvalna sam svim divnim ljudima koji ga posećuju i cene moj rad. Srce ostavljam na Hug-You.

sylvia haghjoo gold mango skirt black top hafencity hamburg hug you blog fashion Wannabe intervju: Sylvia Haghjoo, modna blogerka

Njen stil je klasičan i elegantan

Šta radiš kada ne bloguješ?

Uglavnom, kad ne radim, možete da me nađete na fakultetu. Studiram menadžment mode i dizajna. Ostatak vremena provodim sa najbližim prijateljima i rodbinom, koji su mi najveći dar na svetu. Zaista me usrećuju i zahvalna sam što imam uz sebe te divne ljude.

SYLVIA HAGHJOO HUG YOU BLOG HAMBURG SHOOTING Wannabe intervju: Sylvia Haghjoo, modna blogerka

Na njenom blogu uživaćete u vrhunskim fotografijama

Odakle potiče nadahnuće za blogovanje?

Na mene utiče mnogo toga. Internet za početak. Modni događaji, životna iskustva, ulični stil, kao i drugi blogovi poput The Sartorialist. Putovanje je veliki izvor nadahnuća. Toliko je mnogo nadarenih i kreativnih ljudi. Volim da uhodim kolege blogere iz celog sveta: N°93Style ShiverThe Blonde SaladAmlulSong of StyleThe Strawberry BrunetteFashionvibeViva LuxuryKaytureHaute Inhabit i druge.

Ko ili šta je na tebe najviše uticalo u smislu mode?

To bi bili Miroslava Duma (Miroslava Duma), Haneli Mustaparta (Hanneli Mustaparta) i predivna stilistkinja Barbara Martelo (Barbara Martelo). I naravno Koko Šanel (Coco Shanel). Legendarna modna ikona koja je potpuno preobratila modnu industriju. Divim se snažnim, nezavisnim i strastvenim ženama. To su mi uzori.

Ko ti je omiljeni dizajner u ovom trenutku i zbog čega?

Ima ih mnogo koje volim, kao Marchesa i njihova manje skupa linija Marchesa Notte, zbog jedinstvenih radova i predivnih haljina. Celiné zbog čistunskog, jasnog stila i jednostavnih linija, besprekornog kvaliteta, i Saint Laurent zbog toga što su vaskrsli. Imam previše ljubimaca da bih sve navela.

sylvia haghjoo the man repelling look hug you look Wannabe intervju: Sylvia Haghjoo, modna blogerka

Inspiriše je ulični stil i blog The Sartorialist

Koje aktuelne modne trendove voliš, a koje ne voliš?

Nema aktuelnih trendova koje volim ili ne, jer svaki stil ili trend je pojedinačan i odražava različita raspoloženja ili smisao za stil. Mislim da to uvek zavisi od karaktera onog koji nosi modu. Lično volim da probam nove krpice, pa sam veoma otvorena kada su trendovi u pitanju.

Ono što zaista volim jesu debele obrve, ombre kosa, fokus mi je na tašnama i manje skupoj odeći. Volim šešire, sve patike koje šljašte, veoma volim nakit Vita Fede i novo široko prstenje. Volim skejterske suknjice, naglašene ogrlice, čipkane stvarčice i bordo boju koja je veoma istaknuta kad je posredi klasični materijal kao što je svila ili kašmir. Za tim ludim. I ne mogu da odolim printovima i šljokicama.

Šta je sledeće što “moraš da kupiš”?

Putna torba Celiné.

fashiolit 34 Wannabe intervju: Sylvia Haghjoo, modna blogerka

Uzori su joj Koko Šanel, Miroslava Duma i Haneli Mustaparta

Kao tvorac bloga Hug-You, kako vidiš sajt za pet godina?

Nadam se da će rasti svakog dana i pretvoriti se u svetski poznat modni blog. Volim to što sada radim. Shvatam da me ispunjava posao u modnoj industriji i to što sam nezavisna. Pogled u budućnost, hm… Volela bih da nastavim da radim u modi, a internetsko poslovanje je veliko tržište koje se širi i još je novo. Iskreno, nadam se da ću se nametnuti kao jedan od najuticajnijih svetskih modnih blogova. To bi bio moj san. Da putujem mnogo, da vidim sveta, upoznam nove ljude i kulture. Volim kad postane izazovno. Volela bih da ostanem ambiciozna, pozitivna, otvorenog uma za nove projekte, i spremna sam da učinim sve što mogu da bih ostvarila taj cilj.


Dragana Katić je student prava, autor bloga Oh là là i ljubitelj starih holivudskih filmova. Voli istoriju, modu i svoje prijatelje. Sve ono što smatra da je lepo ušuškava na stranice svog bloga.

Prevod sa engleskog Ranko Trifković

Comments