Sve ljubitelje dobrog pop zvuka ova mlada pevačica je obradovala singlom “Tražim” 2010. godine, usledio je odlazak na Evroviziju kao prateći vokal Nine Radojičić. Radujemo se novom singlu i dobrom zvuku!

WANNABE MAGAZINE: Muzika i ti. Kako je počela vaša priča?

TIJANA BOGIĆEVIĆ: Nikada nisam ništa drugo u životu želela da budem nego pevačica. Tako je otkad znam za sebe. Volim da kažem da je muzika izabrala mene, a ne ja nju.

28708 392725073684 139183568684 3930800 7558908 n Wannabe intervju: Tijana Bogićević

Njena muzika je sinonim za dobar zvuk

Sarađivala si sa mnogim poznatim imenima na domaćoj sceni. Sa kojom ti je zvezdom saradnja posebno draga i zbog čega?

Logičan odgovor je da je saradnja sa Vladom Georgievim, kao najduža i najkompletnija  ostavila i najviše traga. Kao prateći vokal na studijskim snimcima, pojavila sam se mnogim zvezdama. Saradnja sa Vladom je bila nešto drugo, sa njim sam provela devet godina na bini kao član njegovog benda, dosta toga smo proživeli zajedno i nekako zajedno, uslovno rečeno – sazrevali. Lep je osećaj biti deo nečega što se gradi od početka, a Vlado ima zaista zavidnu karijeru.

Koliki je uticaj na dalji razvoj tvoje karijere imala saradnja sa Vladom Georgievim?

Ovo pitanje bih povezala sa prethodnim, samo bih dodala da je veoma bitno biti i ostati svoj i dosledan sebi. Verovatno sam od njega to i usvojila, pa sam sad na svoju sreću dosta beskompromisna po pitanju muzike.

Učestvovala si na muzičkim festivalima. U čemu je njihova posebnost i koliko festivali doprinose razvoju karijere jednog muzičara?

Festivali više nisu toliko relevantni kao što su bili pre samo deset godina. Ljudima to jednostavno nije više interesantno. Čini mi se da je formula za uspeh danas potpuno drugačija i, nažalost, nema nikakve veze sa muzikom i koliko ste u tome dobri. Rekla bih da ne doprinose, bar ne znatno.

72043 449539303684 139183568684 5241544 2714750 n Wannabe intervju: Tijana Bogićević

"Festivali više nisu toliko relevantni kao što su bili pre samo deset godina"

Kako bi definisala muzičku scenu u našoj zemlji?

Ovo je pitanje koje zahteva dugačak odgovor, a ja ću pokušati da budem kratka. Po mom mišljenju postoje dva sveta. Jedan je “estradni”, a drugi alternativni. Nema sredine, i zaista nema pop scene. Zato i kad pokušam ljudima da objasnim da se ja bavim pop muzikom, moram da objašnjavam šta to u stvari znači. Definisala bih scenu kao konfuznu.

Koje stihove pevušiš ovih dana?

Izvukla sam svoje stare diskove od Vitni Hjuston, pa se pomalo prisećam. Sve njene pesme još uvek znam napamet.

Šta možemo očekivati od tebe u budućnosti?

Završila sam novi singl u saradnji sa Mirkom Lukovićem i veoma verujem u to. Mislim da smo uradili odličan posao i jedva čekam da vidim kako će publika reagovati. Osim toga, vežbam sa bendom i uskoro ćemo krenuti sa svirkama, mislim da ljudima fali malo kvalitetnog akustičnog zvuka.

Izvor fotografija: Zvanična Facebook stranica


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

 

Comments