2221 Wannabe intervju: Viktorija BowersViktorija Bouers (Viktorija Bowers) je šminkerka iz Njujorka, čiji se rad pojavljivao u magazinima kao što su “Cosmopolitan”, “Vogue Nippon”, “L’Officiel”, “Marie Claire Cn” i u mnogim reklamnim kampanjama. Za Wannabe Magazine Viktorija govori o šminkanju, nezi kože i beauty trendovima u Velikoj Jabuci.

WANNABE MAGAZINE: Kako najbolje očistiti kožu lica i pripremiti je za šminkanje?

VIKTORIJA BOWERS: Bar dva puta nedeljno, preporučujem da koristite exfoliator kremu da se na taj način rešite sloja koji sprečava hidratantnoj kremi da se stopi sa kožom. Posle pranja lica koristite lagani moisturizer, teške kreme nisu dobre baze za šminku.

Na čemu se bazira jedan letnji moderan make up look?

Vodite se parolom – što manje to bolje. Koristiti tečan puder leti je potpuno nepotrebno, samo će se otopiti i izgledaćete kao klovn. Koristite podlogu sa zaštitnim faktorom. Izjednačiće vam se ten i koža će dobiti sjaj, a  korektor koristite da sakrijete bubuljice. Jednostavna šminka za vreme leta je meni najdraža. Možete se igrati jarkim bojama, kao npr. koristite ljubičastu ili električno plavu kao eyeliner i svetli sjaj za usne.

Koji su to mali trikovi koji će učiniti da nam šminka na očima i usnama duže traje?

Stavite puder preko kapaka. Neke kompanije čak prave kreme i pudere baš za tu namenu. Za usne koristite olovku iste boje kao i karmin i njom potpuno popunite usne. Tako će vam boja duže trajati.

Koje su to osnovne karakteristike dnevnog, a koje noćnog make up izgleda?

Noćna šminka je kao noć sama po sebi, misteriozna i dramatična. To vam dozvoljava da malo više šminke stavite na lice – malo više rumenila, jači karmin, “zadimljene” oči. Dnevno svetlo je oštro, i takva šminka bi bila “teška”. Noć daje perfekno svetlo koje vam pruža mogućnost da se malo više igrate bojama ali i dalje činite to umereno.

192226 10150252637521982 96883061981 9290034 1535966 o Wannabe intervju: Viktorija Bowers

Sada jedno pitanje koje muči veliki broj ženske populacije. Kako pravilno naneti crveni ruž?

Moj beauty stil, i moj “potpis” je matte red lipstick. Tajna tog izgleda se ogleda u strpljenju. Kao slikar morate biti precizni sa crvenom šminkom. Nemojte previše pokušavati da idete van linija svojih usana i koristite crvenu olovku da ispunite njihovu površinu potpuno. Drugi trik je da nanesete prvi sloj, zatim uzmete papir i pritisnite ga na usne, pa ponovite postupak dok usne ne dobiju željeni izgled. Crvene usne nisu za “slaba srca”, njih najbolje nose osobe pune samopouzdanja.

Devojke koje imaju sitne oči često svojom šminkom učine da one izgledaju još sitnije. Kako na pravi način istaći sitne oči?

Nikad nemojte koristi “težak” i “oštar” eyeliner oko očiju. Olovka uvek treba da je lagano naneta oko očiju, tako da izgleda nežno i više smokey. Inače, “jaka” olovka čini male oči još sitinijim. Isto tako tamnije boje stavljajte na spoljašnji deo kapka, a svetlije senke nanesite na unutrašnji deo kapka, tako će vaše oči biti istaknute.

193945 10150252611691982 96883061981 9289802 6983665 o Wannabe intervju: Viktorija Bowers

Takođe, kako se može rešiti “problem” sitnih usana i pretankih obrva?

Nemojte pokušavati drastično da iscrtate usta van linije usana. Stavite malo sjaja na sredinu donje usne. Što se tiče obrva, nemojte pasti u iskušenje da totalno počupate svoje obrve – punije obrve su u modi. Ako se to već desilo, koristite olovku za obrve koja je malo svetlija od boje kose, ispunite obrve kratkim potezima, tako da kopirate izgled dlake i da obrva ne izgleda kao da je previše nacrtana.

Smokey eye je u trendu ili istom odoleva vešto. Koji su to koraci koji se moraju ispoštovati do postizanja smokey eye efekta?

Stapanje boja je osnovna baza smokey eye-a. Može se postići samo jednom bojom i korišćenjem mekane četkice. Prvo nanesite boju na površinu kapka, pa sa četkicom utapkajte, i to ponavljajte dok ne dobijete intezitet koji želite. Ali u svakom slučaju boja mora da gradira, od tamnije do najsvetlije bez ikakvih vidljivih crta.

201465 10150220529616982 96883061981 9220448 821358 o Wannabe intervju: Viktorija Bowers

Kako da sakrijemo umor šminkom?

Koristite svetle boje. Tamne i “teške boje” samo izazivaju još veću pažnju. Dodajte malo svetlucave boje na oči, ružičasto rumenilo na obraze i izaberite sjaj za usne. I naravno, ogromna šolja kafe!

Kako uskladiti šminku sa bojom očiju i bojom kose?

Ja nisam veliki poštovalac usklađivanja boja po nekim pravilima. Razmišljajte bez granica, šminka je stvar probanja i učenja iz grešaka. Igrajte se šminkom i pratite svoj instinkt. Ako volite zelenu senku, izaberite boju koja godi vašoj puti i nanestite je vešto i sa merom. Neka neutralne boje prate zelenu, ne trebaju jedna od druge da odudaraju. Tajna je u balansu. Ako niste sigurni, vodite se parolom – što manje to bolje. Ako ne znate tačno da napravite smokey eye i “crvene usne”, onda pojednostavnite tako što ćete odabrati jedno ili drugo. Uvek izbegavajte da izgledate jeftino.

Kakav make up nose devojke na ulicama Njujorka, a kakav modeli sa kojima sarađuješ?

Njujorčani su minimalisti. Oni vole dobar crveni karmin na usnama, izbarušenu kosu i crnu garderobu. U tome postoji elegancija i lepota. Moderno i klasično. Što se tiče modela, one se na ulicama Njujorka mogu prepoznati po visini, velikim torbama u koje stane njihov portfolio, štiklama i čistog lica, bez ikakvog traga šminke. Naime, klijenti ne vole da modeli nose šminku kada idu na go see (audiciju). Žele da vide modela kao čisto platno na koje će staviti svoj potpis. Tako da devojke hodaju po gradu u modernoj, jednostavnoj garderobi, repićima i eventualno sjajem na usnama.

204297 10150252623991982 96883061981 9289894 1772353 o Wannabe intervju: Viktorija Bowers

Veliki broj pripadnica lepšeg pola pravi greške već pri osnovnom nanošenju podloge i pudera. Šta jedna mlada devojka nikako ne bi smela da radi kada govorimo o šminkanju?

Najvažnije pravilo je da se tečni puder perfektno spaja sa bojom vašeg lica. Ni svetlije ni tamnije, inače bi efekat koji pokušavate da stvorite bio uništen lošom bazom. Zato preporučujem da potražite pomoć profesionalca u kozmetičkoj prodavnici, oni će vam pomoći da nađete savršen match.

Jedan tvoj predlog za moderan wedding look.

Vodootporna maskara je najbitnija, posebno ako ste kao ja (ja sam plakala na svom venčanju). Da nije bilo takve maskare, izgledala bih kao Alis Kuper (Alice Cooper). Moderan izgled trenutno se bazira na retro motivima. Tako da razmislite o ajlajneru i crvenim usnama.

image001 Wannabe intervju: Viktorija Bowers

Šminkala si mnoge poznate ličnosti i radila na fantastičnim editorijalima. Najuzbudljivije je bilo šminkati koga?

Stinga. Zato što je njegova muzika bila nešto što me je provelo kroz najteže momente mog života i dalo mi podršku i hrabrost. On je na mene ostavio jak utisak.

Po tebi, najbolji proizvod za negu lica ikada je…

Ebryolisse moisturizer iz Francuske. Jednostavan, bez ulja i nežan za kožu.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments