ZaIva Mosaic je kreativni umetnički studio koji se bavi dizajniranjem i izradom unikatnih, ručno rađenih mozaika. Osnovan je u avgustu 2014. godine i iza njegovog imena se “krije” kreativni rad dve umetnice – dizajnerki Ivane Grubić i Zagorke Alurović. Iako su se u početku ove dve sjajne dame bavile izradom zidnih satova od mozaika, vremenom su svoju produkciju proširile i na izradu unikatnog nakita, čime je u martu 2015. godine pokrenut brend ZaIva Mosaic. S obzirom na to da je reč o brendu koji je jedinstven u izradi ove vrste nakita, mi smo odlučili da sa Ivanom i Zagorkom uradimo intervju i malo bolje predstavimo njihove predivne ručne radove.

zaiva mosaic 1 Wannabe intervju: ZaIva Mosaic

WANNABE MAGAZINE: ZaIva Mosaic je brend koji se bavi izradom unikatnih, ručno rađenih mozaika. Kako je počela vaša priča?

ZAIVA MOSAIC: Nakon višegodišnjeg prijateljstva brend su pokrenule i osnovale dve umetnice – dizajnerke Ivana Grubić i Zagorka Alurović. Zajednička kreativnost i ljubav prema umetnosti nas je usmerila da napravimo nešto jedinstveno. U početku naš rad je bio baziran na izradi zidnih satova od mozaika, što je moglo da se shvati kao aksesoar za enterijer, jer smo uz funkcionalnost, davali likovni i dizajnerski pečat autora.

Ubrzo smo dobile pozitivnu reakciju od ljudi na naš rad i želele smo ozbiljnije da se posvetimo dizajnu, izradi i formiranju brenda, ali i da proširimo produkciju na izradu unikatnog nakita. Tako da je u martu 2015. pokrenut ZaIva brend. Možemo da se pohvalimo da jeste jedinstven, jer smo mi jedini u Srbiji i šire koji izrađujemo takvu vrstu nakita. Na neki način smo spojili tradicionalno i savremeno, tradicionalnu tehniku izrade mozaika i savremeni dizajn, što nakitu daje posebnu konotaciju.

Comments