Bez obzira na to koliko godina imate, kog ste pola, kakav je vaš tip kože i kakve su vaše životne navike, jedan korak u nezi baš niko ne sme da preskoči: SPF kremu. SPF preparati nisu bitni samo za lep izgled kože, već i za njeno zdravlje i zaštitu od malignih bolesti.

Sve više smo edukovani o štetnom zračenju sunca, međutim, i dalje postoje brojni mitovi i netačne informacije o SPF kremama u koje mnogi veruju. Zato smo u WANNABE Podcastu sa Ninom i Nađom, zajedno sa La Roche-Posay timom, odlučili da povedemo najvažniju temu o zdravlju naše kože – razgovarali smo o tome zašto je SPF krema obavezna tokom cele godine!

Naše sagovornice bile su dr Nevena Rafailović (Laeda aesthetic center), koja nam je iz stručnog ugla objasnila sve o UVA i UVB zračenju i njihovom štetnom uticaju na kožu, kao i Milica Stojilković (@skincare_mili), beauty influenserka koja nam je podelila lično iskustvo korišćenja La Roche-Posay ANTHELIOS linije.

Play Video

Otkrićete kako se pravilno nanosi SPF krema, šta zapravo znači stepen faktora zaštite, u čemu najčešće grešimo kad koristimo SPF proizvode, koji su rizici kad naša koža nije pravilno zaštićena, ali i u koje zablude o SPF kremama smo godinama verovali.

Takođe, dobro znamo da nisu svi SPF proizvodi na tržištu – isti, ne pružaju isti nivo zaštite i efikasnosti od svih tipova zračenja. Zato moramo pažljivo da izaberemo i da se temeljno informišemo pre nego što donesemo odluku.

Već godinama je na domaćem i globalnom tržištu veoma popularna La Roche-Posay ANTHELIOS linija proizvoda sa SPF, namenjena pouzdanoj zaštiti kože od štetnih sunčevih zraka. Recenzije La Roche-Posay ANTHELIOS linije su fenomenalne, a mi smo u razgovoru sa dr Nevenom Rafailović i Milicom Stojilković saznali i zašto predstavljaju neizostavni deo njihove rutine – poslušajte kako rade iz prve ruke!

La Roche-Posay ANTHELIOS: Zaštita za svaki tip i potrebe kože

La Roche-Posay ANTHELIOS je linija preparata za zaštitu od sunca, koja je rezultat više od 25 godina naprednih kliničkih istraživanja na polju zaštite i intolerantnosti kože na sunce. U zavisnosti od tipa vaše kože, njenog stanja i potreba, u okviru La Roche-Posay ANTHELIOS linije lako možete da pronađete idealnu SPF zaštitu za svaki dan.

Predstavljamo vam tri SPF preparata iz ove linije – pronađite svog favorita!

lrp anthelios dailyrange spf50 still life range2 2 WANNABE podcast sa Ninom i Nađom ep.09: Nega i zaštita kože

La Roche-Posay ANTHELIOS PIGMENT CORRECT SPF50+

Ukoliko se suočavate sa hiperpigmentacijama, odnosno, flekama od sunca, La Roche-Posay ANTHELIOS PIGMENT CORRECT SPF50+ vam može pomoći u korekciji tena, ali i u sprečavanju nastanka novih. Ova krema je deo nove generacije zaštite od sunca i osnažena je tehnologijom koja trenutno sprečava pojačanu pigmentaciju izazvanu svetlošću.

Pre svega, La Roche-Posay ANTHELIOS PIGMENT CORRECT SPF50+ će biti vaš pouzdani štit od fotostarenja koje je izazvano svakodnevnim izlaganjem suncu. Uz to, doprinosi vidljivoj korekciji pigmentacije kože i dostupna je u dve nijanse. U svakoj prilici, La Roche-Posay ANTHELIOS PIGMENT CORRECT SPF50+ pruža široki spektar zaštite od UV zraka, zagađenja i oksidacije.

3 WANNABE podcast sa Ninom i Nađom ep.09: Nega i zaštita kože

La Roche-Posay ANTHELIOS OIL CORRECT SPF50+

Masna koža ima specifične potrebe i zahteva SPF kremu koja neće izazvati sijanje lica ili pogoršanje tena. Ukoliko vam je koža masnog tipa, La Roche-Posay ANTHELIOS OIL CORRECT SPF50+ krema će joj pružiti zaštitu od sunca, uz smanjivanje svih nesavršenosti.

La Roche-Posay ANTHELIOS OIL CORRECT SPF50+ ima gelastu teksturu i matirajući završni sloj, ali je sasvim lagana i dozvoljava koži da diše. Sadrži salicilnu kiselinu i cink, koji aktivno smanjuju nesavršenosti, a uz to vam pruža zaštitu od UV zraka, zagađenja i oksidacije.

2 WANNABE podcast sa Ninom i Nađom ep.09: Nega i zaštita kože

La Roche-Posay ANTHELIOS AGE CORRECT SPF50 ANTI-AGE krema za fotokorekciju

Ako tražite SPF koji će istovremeno hidrirati kožu i povoljno uticati na fine linije i bore, La Roche-Posay ANTHELIOS AGE CORRECT SPF50 ANTI-AGE krema za fotokorekciju ujedinjuje zaštitu i korigovanje znakova starenja kože.

Osim što štiti od štetnog zračenja sunca, ova krema ograničava prisustvo čestica zagađenja na koži i štiti od oksidativnog stresa. Takođe je obogaćena snažnim anti-age sastojcima. Hijaluronska kiselina u La Roche-Posay ANTHELIOS AGE CORRECT SPF50 ANTI-AGE kremi za fotokorekciju ima dublje dejstvo na bore, dok je PHE rezorcinol 100 puta delotvorniji u smanjivanju tamnih mrlja.

1 1 WANNABE podcast sa Ninom i Nađom ep.09: Nega i zaštita kože

Šta god da izaberete, nikada nemojte izaći iz kuće bez nanošenja SPF kreme – a vaša koža će vam predstojećih godina uzvratiti zdravim izgledom!

Comments