Saznaj da li umeš da uživaš u malim radostima na pravi način

#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Beauty editorijal: Otkrij njenu tajnu 100% jače kose

Wannabe Talenti: Aleksandra Grahovac

Wannabe Talenti: Aleksandra Grahovac

Aleksandra Grahovac je dvadesetogodišnja studentkinja iz Novog Sada. Završila je Karlovačku gimnaziju, a trenutno studira psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Poslednjih šest godina bavi se digitalnom umetnošću i fotografijom. Iako samouka, posmatranjem radova već afirmisanim i cenjenih umetnika na veb sajtu DevianArt, koji važi za “najveću zajednicu umetnika na internetu”, Aleksandra je razvila svoj stil. Slobodno vreme provodi u društvu svog foto-aparata i svojih najboljih prijatelja.

sm Banquet For The Shadows Wannabe Talenti: Aleksandra Grahovac

"Banquet For The Shadows"

Kako bi definisala fotografiju? Šta ona za tebe predstavlja?

Za mene, fotografija je otkriće jednog sasvim novog pogleda na svet. Verujem da je svima donekle blizak osećaj nelagode pri suočavanju sa brzinom kojom se svet okreće, metaforički rečeno. Fotografija u mojim očima jeste onaj trenutak kada stanemo – stanemo i duboko udahnemo, posvetimo trenutak ili duže divljenju lepotama kako svakodnevnih, tako i sasvim jedinstvenih trenutaka.

sm Vihrea Wannabe Talenti: Aleksandra Grahovac

"Vihrea"

Zbog čega te privlači baš ovakav vid fotografije?

Digitalna umetnost jeste pre svega spoj nekolio domena umetnosti – slikarstva sa jedne strane, fotografije sa druge, i često zanemarene umetnosti kolaža. Sa digitalnom umetnošću i foto-manipulacijom (kojom se pre svega bavim) susrela sam se sasvim slučajno i bila je to ljubav na prvi pogled. Teško je to objasniti. Sva magija koju osetim pri susretu sa meni dragom fotografijom uz pomoć digitalne umetnosti postaje vidljiva i opipljiva. Doživela sam to kao priliku da drugima dočaram sve ono što mene čini zaljubljenikom u fotografiju.

sm Close To The Flame Wannabe Talenti: Aleksandra Grahovac

"Close To The Flame"

Postoji li rad na koji si posebno ponosna?

Postoji nekoliko radova koji su mi posebno dragi.

Trenutno razgovaram sa jednim američkim žurnalistom i krimi autorom o prodavanju jednog svog rada za dizajn korica knjige na kojoj trenutno radi i koja bi trebalo da izađe za oko dve godine. Takva vrsta rekognicije uvek podiže vrednost samog rada u mojim očima. No, pregovori su u toku pa ne želim da trčim pred rudu.

Pored toga, dragi su mi radovi na kojima sam radila od po nekoliko dana do po nekoliko nedelja i koji su usledili nakon serije od nekoliko nezadovoljavajućih, u mojim očima. To obično tako ide i dobro odražava moj proces učenja, jer sam u potpunosti samouka. Ne ispada sve onako kako sam zamislila, i uvek se mora nekoliko dana ili nedelja žrtvovati u eksperimentisanju i isprobavanju pre zadovoljavajućeg rezultata. To je dobra pouka za sve koji žele da se upuste u ovu umetnost. Strpljenje i upornost se zaista isplate.

sm Soulseeker Wannabe Talenti: Aleksandra Grahovac

"Soulseeker"

Kakvi su ti planovi za budućnost? 

To pitanje je uvek dosta teško za mene. Istina je da sam krajnje neorganizovana i teško pravim dugoročne planove kojih se pridržavam. Na jesen upisujem treću godinu studija psihologije na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu, a nakon toga slede master studije, po svemu sudeći u inostranstvu. Pored fakulteta, u planu je kurs za licencu u oblasti Art Psihoterapije, što će biti moj pokušaj da spojim svoju struku sa svojom strašću. A slobodno vreme, kao i dosad, planiram da posvetim fotografiji i digitalnoj umetnosti, bez obzira kuda me akademski put odvede.

Prethodne Wannabe Talente upoznajte ovde.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Editors choice