Sestre Ilma i Emina Mahmutbegović iz Živinaca iz Bosne i Hercegovine, za veoma kratko vreme uspele su da osvoje Balkan svojom pesmom. Dvadesetjednogodišnja Ilma i sedamnaestogodišnja Emina su obrade pesama raznih izvođača objavljivale na svom Youtube kanalu i na taj način došle do srca slušalaca.

Harmonika, klavijatura i njihovi predivni glasovi, oduševili su građane, kako Bosne i Hercegovine tako i građane susednih država. Publika nesebično deli komplimente mladim devojkama i željno očekuje svaku sledeću obradu.

Ilma i Emina Mahmutbegovic za klavijaturom Wannabe talenti: Ilma i Emina Mahmutbegović

Ilma i Emina – vedre, nasmejane i talentovane

WANNABE MAGAZINE: Kako je došlo do kontakta između vas i muzike? Da li potičete iz muzički obrazovane porodice, pa je ljubav prema pesmi bila logičan sled ili ste sasvim slučajno otkrile svoj talenat?

ILMA MAHMUTBEGOVIĆ: Kao što sam već mnogo puta do sada rekla, muzika je oduvijek bila dio naših života. Naša majka je muzički obrazovana, te smo od nje nasledile talenat koji smo ispoljile još kao veoma male.

Za veoma kratko vreme, ti i tvoja sestra Emina ste postale prava atrakcija na internet portalima. Sigurno je da ste čule mnogobrojne komentare na svoje izvedbe. Da li bi izdvojila neki komentar koji vas je obe podjednako oduševio i podstakao da sa istim entuzijazmom pevate i svirate i ubuduće?

Vjerujte da smo dobile i pročitale toliko lijepih komentara da zaista sad ne mogu nijedan od njih da izdvojim. Isto tako, ne mogu da stignem da odgovorim na sve komentare, pa bih ovom prilikom zamolila sve one koji ne dobiju odgovor na vrijeme da se ne ljute. Ali mogu da kažem da je zaista mnogo ljudi koji nas podržavaju i šalju nam lijepe komentare i poruke.

Da li se oglasila i neka poznata ličnost koja vas je javno pohvalila?

Uglavnom su te pohvale išle preko Facebooka. Oficijelni fan klub Nine Badrić, Eldin Huseinbegović, zatim bosansko-hercegovački pisac Šimo Ešić i još mnogi drugi. Bilo je zaista mnogo pohvala za naše obrade.

Ko je vaš uzor u muzičkom svetu?

Ne mogu da kažem da imamo samo jednog uzora. Postoji mnogo pjevača i pjevačica čiji rad volimo, pa upravo njihove pesme koje nam se sviđaju i mi izvodimo. Zaista ne mogu nikog da izdvojim.

Sa kim biste, da vam se ukaže prilika, najradije pristale na muzički trio?

Sa Eldinom Huseinbegovićem, definitivno.

Ilma i Emina Mahmutbegovic za stolom Wannabe talenti: Ilma i Emina Mahmutbegović

Sestre Mahmutbegović u emisiji “Sav taj sevdah”

Obožavaoci često predlažu pesme koje bi voleli da čuju u ruhu koje ćete im vi dati. Koji su najčešći predlozi?

Zavisi. Svako ima drugačiji ukus i svako voli nešto drugačije. Često dobijamo prijedloge pjesama Dine Merlina, neke sevdalinke, pjesme Saše Kovačevića i tako dalje.

Budući da pevate više različitih muzičkih žanrova sa jednakom posvećenošću, da li ipak možete da izdvojite jedan u kojem se osećate najprijatnije i za koji smatrate da vam najviše “leži”?

Najviše nam “leže” balade, bez obzira kojeg je žanra pjesma. Može biti pop, folk, rock, ali ipak balada, u kojoj mi možemo izraziti emocije i “donijeti” pjesmu na pravi način.

Ko je sestrama Mahmutbegović najveća podrška?

Naši roditelji, definitivno. Ništa bez njih.

Da li vas obožavaoci upoređuju sa nekim poznatim muzičkim zvezdama? Ukoliko da, sa kime najčešće?

S obzirom da je svaka naša obrada drugačija na sebi svojstven način i s obzirom da se trudimo da svaku pjesmu otpjevamo na naš način i onako kako je mi shvatamo, nisu nas do sada upoređivali ni sa kim.

Šta obožavaoci mogu da očekuju od sestara Mahmutbegović u bliskoj budućnosti? Da li spremate neko iznenađenje, autorsku pesmu?

Što se tiče autorske pjesme, to za sada ne planiramo jer bismo onda otišle u nekom drugom smjeru. Već smo napomenule da nam je obrazovanje prioritet, a pjesmom i pjevanjem se bavimo isključivo iz ljubavi, a ne iz neke koristi. Tako da, autorska pjesma će vjerovatno biti u budućnosti, ali za sada ne.


Jovana Stojmenović čvrsto veruje u osobine horoskopskog znaka škorpije, i često se poziva na iste. Uglavnom je racionalna, mada se ponekad zagubi u sopstvenim mislima i beleškama. Nedavno je krunisana za internacionalnu dragu Savetu.

Comments