Marija Aranđelović je devojka iz Beograda. Rođena je 1990. godine, a izvrsni vokal je njen talenat i adut.

Slika 234 Wannabe talenti: Marija Aranđelović

Mlada i talentovana Marija Aranđelović

WANNABE MAGAZINE: Kako su izgledali tvoji muzički počeci?

MARIJA: Muzikom sam počela da se bavim još kao veoma mala, to je naravno bilo amaterski. Dolazim iz porodice u kojoj su svi muzikalni, iako se samo tata profesionalno bavi muzikom… I klavir imam u kući od kada znam za sebe. Sećam se da sam kao mala obožavala da “drndam po klaviru” i sviram omiljene pesmice kojima su me mama i tata učili. Sa godinama sam shvatila da samo sviranje nije dovoljno i počela sam da pevam. Pevala sam pred kim sam stigla i šta sam stigla, nisam bila stidljiva po tom pitanju. Mama mi kaže da sam obožavala da pevam u gradskom autobusu. Mislim da su već tada moji roditelji shvatili da će muzika biti moje opredeljenje. Oni su bili moja najveća podrška i na neki način “glavni krivci” što se bavim baš muzikom.

Upisala sam muzičku školu, smer klavir, kada sam imala devet godina, a solo pevanje kada sam imala sedamnaest. Tada sam počela profesionalno da se bavim muzikom, ozbiljnije da vežbam i usavršavam se na oba polja. Sada sam studentkinja četvrte godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, odsek klavir. Takođe učim solo pevanje i trenutno sam treći razred srednje škole.

Da li si oprobala sreću na takmičenjima i kakva su tvoja iskustva?

Učestvovala sam na brojnim republičkim, međunarodnim i okružnim takmičenjima iz klavira i solo pevanja i osvajala nagrade. Obožavam da se takmičim i iznova dokazujem sebi i drugima, tako da stvarno kad god imam priliku za to, iskoristim je. Međutim, možda meni najznačajnije je pop takmičenje “Stars”, u kome sam ušla u finale i kao nagradu osvojila pesmu kompozitora i tekstopisca Baneta Opačica, koju sam nedavno i snimila.

Koji je tvoj omiljeni muzički žanr? Koga najviše poštuješ kao autora i ko su tvoji idoli?

Pop je muzički žanr koji mi najviše leži i u kome se najbolje osećam. Inače volim da slušam sve vrste muzike, samo je bitno da mi se pesma dopada. Moji muzički idoli su Selin Dion (Celine Dion) i Vitni Hjuston (Whitney Houston). Na našoj sceni izuzetno cenim Željka Joksimovića, Aleksandru Radović i Jelenu Tomašević.

Slika 328 Wannabe talenti: Marija Aranđelović

Voli da se takmiči i rado prihvata izazove

Da li se interesuješ za modu i kako bi opisala svoj stil?

Svoj modni stil bih opisala kao ležeran. Svakodnevno najviše praktikujem sportsku eleganciju, ali kad su u pitanju svečanije prilike obožavam da nosim najrazličitije haljine. Imam tu sreću da moja mama ume da šije, pa često sa njom kreiram haljine za važne prilike. Volela bih jednog dana da i moda bude moja profesija.

Kako vidiš sebe za deset godina?

Uh, to je teško pitanje. Ne volim da razmišljam mnogo unapred, ali volela bih da budem ostvarena i na profesionalnom i na privatnom planu. Nadam se da ću biti mama dvoje dece sa dva ili tri albuma iza sebe.


Jelisaveta Popov je studentkinja Fakulteta političkih nauka. Obožava da putuje. Želela bi da zna sve jezike sveta, a najviše voli francuski jezik. Ne moze da zamisli nijedan dan bez humora, muzike i voljenih osoba.

Comments