Nebojša Vlaškalić je rođen 1987. godine u Novom Sadu. Iako završava master francuskog i italijanskog jezika na Filozofskom fakultetu, pevanje je njegova prva ljubav. Oprobao se na brojnim dečjim festivalima, u pozorištu i na televiziji. Sada se nada da će ekranizovati svoj prvi singl i pronaći svoju zvezdu na našem muzičkom nebu.

WANNABE MAGAZINE: Muzikom se baviš od malih nogu. Kako su izgledali tvoji muzički počeci?

NEBOJŠA VLAŠKALIĆ: Moji prvi muzički koraci su bili na mnogobrojnim dečjim muzičkim festivalima na kojima sam učestvovao od šeste godine, a nastupao sam i na različitim radio i TV programima za decu. Tada se i rodila moja ljubav prema sceni i tada sam počeo da maštam da ću se baviti muzikom celog života.

Tokom srednje škole si glumio u nekoliko mjuzikala. Kakvo je tvoje iskustvo sa glumom?

Gluma je, pored muzike, moja najveća ljubav. Još kao dete bio sam član Dramske sekcije pri Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, a kao đak Karlovačke gimnazije, imao sam priliku da glumim u of-brodvejskom mjuziklu “Mala trgovina užasa” (Little Shop of Horrors), u izvođenju gimnazijske dramske grupe na engleskom jeziku. Nakon gimnazije, dobio sam glavnu mušku ulogu u mjuziklu “Lak za kosu” (Hairspray) u izvođenju jednog nezavisnog amaterskog pozorišta.

12 Wannabe talenti: Nebojša Vlaškalić

Muzika je Nebojšin san još od detinjstva

Završavaš master francuskog i italijanskog jezika. Koja ljubav je veća: prema jezicima ili muzici?

To je prilično teško pitanje ali, iako su jezici moja profesija, mislim da je muzika moj životni poziv.

Završio si i školu pevanja Aleksandre Kovač. Kako je bilo raditi sa ovom poznatom pevačicom?

Pohađao sam školu pevanja Aleksandre Kovač “Beogradski glas”, a potom sarađivao sa njom i Romanom Goršekom na snimanju mog prvog singla “Krug”, koji je objavljen na albumu “Beogradski glas 11”. Aleksandra nije samo velika pevačica i umetnica koja je sačuvala svoj stil, ona je i sjajan pedagog i jedna od retkih koja daje šansu mladim, talentovanim ljudima da rade na svom talentu, a potom i da ostvare svoje prve profesionalne muzičke korake. To je, pored njene muzike, njen najveći zalog za budućnost i na tome sam joj beskrajno zahvalan.

Kakvu si saradnju imao sa porodicom Kovač?

Imao sam veliku čast i privilegiju da sarađujem sa legendarnim Kornelijem Kovačem na pesmama “I leti i zimi” i “Sreću mi vrati” koje sam otpevao za TV seriju “Cvat lipe na Balkanu”. Ostvario sam i manju ulogu pevača iz šezdesetih godina prošlog veka – Džimija Stanića u istoimenoj seriji. Sa Kornelijem sam sarađivao i na pesmi “Mia Donna” za TV seriju “Nepobedivo srce”.

22 Wannabe talenti: Nebojša Vlaškalić

Posle škole pevanja Aleksandre Kovač, serija “Cvat lipe na Balkanu" i “Nepobedivo srce", na red je došao i debitantski singl

Pesma “Krug” je lagana popsoul balada. Kakvu muziku inače slušaš i ko su tvoji muzički uzori?

Pesma “Krug” je prava popsoul balada, a taj muzički pravac je nešto što najviše i volim da slušam. Volim pop, soul, R’n’B i džez muziku, a zaista ima mnogo pevača koji su moji muzički uzori. Neki od omiljenih su mi: Majkl Džekson (Michael Jackson), Vitni Hjuston (Whitney Houston), Net King Koul (Nat King Cole), Ela Ficdžerald (Ella Fitzgerald), Tina Tarner (Tina Turner), Fredi Merkjuri (Freddie Mercury).

Šta možemo da očekujemo od tebe u budućnosti?

Trenutno sam u pripremama za snimanje spota za pesmu “Krug”, a u međuvremenu stvaram nove pesme, u nadi da ću pronaći svoju zvezdu na muzičkom nebu.

Fotografije: Goran Tešanović

Prethodne Wannabe Talente upoznajte ovde.


Ivona Temešberger je studentkinja novinarstva i večiti optimista. Voli putovanja, modu, doba zlatnog Holivuda, kafu, Italiju, Louboutin-a i one retke situacije kada ostane bez teksta. Veruje da “Life is not about finding yourself, it’s about creating yourself.”

Comments