Prethodne Wannabe Talente upoznajte ovde.

Ona je Nevena Životić. Rođena je 5. februara 1993. godine u Beogradu. Oduvek ju je zanimala umetnost. Veštinu crtanja i slikanja stekla je veoma rano. Međutim, tokom godina njeni crteži prešli su sa papira na kožu lica i tela. Ljudi se obično iznenade kada saznaju da je učenik ekonomske škole i da je samouka u oblasti šminkanja i maskiranja. Nevena se može pohvaliti trećom nagradom sa Vampire eventa gde se u žiriju nalazio naš poznati skulptor i filmski masker Miroslav Lakobrija, koji ju je naknadno pohvalio. Njen rad je primećen i od strane profesora u Petoj ekonomskoj školi “Rakovica” koju pohađa, pa je bila pozvana da radi maske za predstavu povodom proslave 50 godina postojanja škole.

WANNABE MAGAZINE: Šminkanje i ti. Kako je počela vaša priča?

NEVENA: Prvi kontakt sa šminkom ostvarila sam u srednjoj školi. U početku je sve bilo veoma jednostavno: maskara i sjaj za usta. Gledajući neobično našminkane devojke koje krase naslovne strane modnih časopisa došla sam na ideju da i sama isprobam sve te različite izglede. Uz pomoć YouTube gurua i njihovih saveta ušla sam u potpuno novi svet.
Taman kada sam pomislila da je sav moj rad sa šminkom obavljen i da ne mogu videti više ništa novo otvorila su se nova vrata. Scensko šminkanje i maske za potrebe pozorišta, snimanje modnih editorijala, muzičkih spotova i filmova postalo je moja nova opsesija.

520 Wannabe Talenti: Nevena Životić

Talenat na delu

Kako sebe vidiš za deset godina?

Uh, teško pitanje… Trenutno sam skoncentrisana na završetak srednje škole i upis na fakultet. Naravno, svaki slobodan trenutak koristim za osmišljavanje neke nove maske. To je nešto što zaista volim i čime bih želela da se bavim u budućnosti. U budućnosti zamišljam sebe na filmskom setu nekog naučno-fantastičnog filma.

Koji stil u šminkanju ti je omiljeni?

Iako je “regularno” šminkanje vrlo zanimljivo i omogućava devojkama da izgledaju najbolje što mogu, ja više volim maskiranje i body painting. Sama pomisao na maskenbal izaziva rađanje brojnih ideja koje što pre želim da pretvorim u dela. Mogućnost transformacije u razne oblike daje mi osećaj slobode. Upravo je to razlog zašto volim da se bavim time.

710 Wannabe Talenti: Nevena Životić

Više od umetnosti

Zbog čega si se prijavila za Wannabe Talente?

Volim Wannabe Magazine i iz tog razloga želim da baš vi budete oni koji će jednog dana moći da se pohvale da su uzeli moj prvi intervju. (smeh) Smatram da je pojavljivanje u Wannabe Magazine-u izuzetna prilika za mlade koji žele da pokažu svoj talenat. Nadam se da će moj talenat biti zapažen.

Šta voliš da čitaš na Wannabe-u? Imaš li omiljenog autora ili rubriku?

Dugo pratim sadržaj Wannabe Magazine-a i inspiraciju često nalazim u vašim rubrikama. Sadržaj vašeg magazina je zanimljiv, informativan i poučan. Najdraže su mi rubrike Moda i Umetnost u okviru kojih posebno volim Street style i Modne blogerke.


Jovana Katić – Dajte joj pero i hartiju i stvoriće vam modernu bajku. Ulepšaće vam dan neobičnim pričama o večnim modnim klasicima i venčanjima. Svoju kreativnost ispisuje na stranicama svog bloga Juliet’s Pen.

Comments