Osmo izdanje Weekend Media Festivala, najvećeg regionalnog festivala komunikacija, održaće se od 24. do 27. septembra u dobro poznatom prostoru stare fabrike duvana u Rovinju. Weekend “osmica” ove godine donosi pregršt novih, poslovnih tema sa više od 130 govornika i velikim izborom zanimljivih i aktualnih predavanja, panel diskusija, radionica i prezentacija.

“Weekend Media Festival čvrsto se profilirao kao najveće i najuzbudljivije okupljanje komunikacijske industrije u regiji. Sa svakim novim izdanjem donosimo svež pogled na industriju, sadržajno obogaćujemo program, a posetioce i širu javnost upoznajemo s najnovijim trendovima i inovacijama u područjima komunikacija, marketinga i medija. Na osmici koju vozimo ove godine imaćemo i bogat propratni program, pa neće nedostajati ni prilika za neformalni networking u opuštenoj atmosferi”, poručio je direktor festivala Tomo Ricov na predstavljanju u Johannu Francku u Zagrebu.

Program s pogledom u budućnost. Kakvo novo poslovno okruženje nas očekuje?

Konferencijski deo ovogodišnjeg Festivala pokriva široke teme u rasponu od medija i marketinga, preko showbiza i digitala, pa sve do ključnih poslovnih pitanja u komunikacijskoj, medijskoj i drugim industrijama. Velike tehnološke promene značajno menjaju komunikacije u celom svetu. Masovni mediji gube ulogu kakvu su imali, posredovana komunikacija kroz razne uređaje i medije je prisutna u svakom trenutku i potražnja, ali i proizvodnja sadržaja raste neverovatnom brzinom.

Više o programu Weekenda rekao je njegov direktor Nikola Vrdoljak, koji izdvaja nekoliko sasvim novih tema, o kojima se čak i zapadnoj Europi vrlo malo zna.

Nikola Vrdoljak najavio je zanimljive predavače i radionice Weekend Media Festival donosi novi pogled na biznis i industriju

“U doba izobilja sadržaja važe malo drugačija ekonomska pravila. Sadržaj postaje onoliko bitan koliko ima značenja, te koliko vrednog iskustva donosi. Sadržaj i iskustvo koje nudi Weekend Media Festival pokriva verovatno najuzbudljiviji deo ekonomije danas. Kroz program, govornike i radionice nastojimo pojasniti teme i trendove koje očekujemo u budućnosti te približiti nove poslovne modele koji su već tu, ali još ih možda nismo do kraja usvojili ili nam nisu u potpunosti jasni. Kao ključne teme koje će obeležiti ovaj Weekend možemo istaknuti native advertising i programmatic, jedna vruća tema koja je u Europi još u začecima, a u SAD-u postaje osnovni pristup zakupu medija. Sve što vas zanima o programmaticu objasniće jedan od ovogodišnjih predavača festivala, Caspar Schlickum, izvršni direktor tvrtke Xaxis EMEA”, istaknuo je Nikola Vrdoljak.

Među stranim predavačima ističu se i Brian Morrissey, glavni urednik Digidaya, te Ana Anđelić iz njujorške agencije Havas LuxHub, koji će govoriti o gorućoj temi novih poslovnih modela u medijima i marketingu na tromeđi biznisa, kreativnosti i tehnologije. Dolazi i Piero Poli, direktor Havas Worldwide u Dubaiju, koji će približiti kako izgleda komunikacijski biznis u tom globalnom gradu koji se u kratkom vremenu pretvorio u jedan od novih centara svetskog biznisa i moći.

Comments