Weekend Media Festival u Rovinju će i ove godine od 22. do 25. septembra okupiti brojna renomirana imena iz poslovnog sveta, među kojima će biti i Šveđani Jarno Vahnatapio i Magnus Emilson, pokretači NA-KD.com, najbrže rastućeg modnog online branda. NA-KD.com pokrenut je u decembru 2015., a sudeći po dosadašnjim rezultatima, već u prvoj godini poslovanja promet će premašiti 10 miliona eura. U ponudi NA-KD je 113 brendova s gotovo 3000 odevnih proizvoda, a prodata roba je do sada isporučena u čak 115 država širom sveta.

Jarno Vanhatapio Weekend Media Festival se bliži

 NA-KD.com je izrastao iz online modne trgovine Nelly.com, koju je Jarno Vahnatapio pokrenuo u Švedskoj još 2003. godine, a od tada ju je proširio na celu Evropsku uniju. Vahnatapio je i osnivač ZooZoo.com koji se pozicionirao kao drugi najveći švedski dobavljač hrane za kućne ljubimce. Danas je najveći deoničar NA-KD.com s udelom od 30 posto, dok drugi najveći udeo od 15,5 posto pripada Magnusu Emilsonu, osnivaču Visit Technology grupe. Emilson investira u različite kompanije nove tehnologije, među kojima su najuspješnije turistička platforma Citybreak, kompanija za performance marketing Tradedoubler, e-commerce platforma Jetshop te Booktable, servis za rezervacije stolova u restoranima, koji je 2015. Michelin Guide kupio za 100 miliona evra.

Magnus Emilson Weekend Media Festival se bliži

Kako prenose švedski mediji, NA-KD.com nedavno je dobio novu investicijsku injekciju od oko četiri miliona evra, a kako će se to odraziti na buduće poslovanje ove brzorastuće prinove u modnoj industriji moći će doznati učesnici Weekend Media Festivala, najvećeg komunikacijskog festivala u jugoistočnoj Evropi, koji se organizuje pod generalnim pokroviteljstvom Adris grupe.

 

Comments