261511 10150245865099076 783499075 7102105 7426469 n What Happened With Cinderella?

Svi znamo priču o Pepeljugi. Ona je bila lepa, pamentna, smerna, dobra i požrtvovana, trpela je maltretiranje svojih zlih sestara i maćehe, a onda je došao princ, spasio je muka, i živeli su srećno do kraja života.

Današnje Cinderelle su takođe lepe, mlade i atraktivne. Vode računa o sebi i neguju se. Vole da se slikaju kako čitaju knjige, uglavnom “težu” literaturu, nikako “Kupoholičarke” (to se ipak čita iza zatvorenih vrata), diskutuju o omiljenim slikarima, vajarima, secesiji i rokokou. Ističu da vole operu, klasičnu muziku, fado; eto, upravo su rezervisale kartu za Lisabon.

Današnje prinčeve nije lako pronaći, što zbog statistike, što zbog konkurencije. Naravno, što je najbitnije, i današnji prinčevi vole skromne Cinderelle, znači pored fizičkog izgleda, skromnost je adut broj jedan kao i forsiranje duhovnih vrednosti. U svetu današnjih prinčeva, lepa mlada žena dođe kao statusni simbol, baš kao i nova megajahta od 100 metara, kuća u čuvenoj ulici “Billionaire’s Row” u Londonu, letnjikovac u Porto Cervu, ili Bugatti Veyron u garaži. Što je lepotica mlađa, oni je lakše oblikuju i nauče da bude popustljiva i da ne postavlja suvišna pitanja.

Cinderelle znaju da današnje prinčeve ne mogu tek tako da upoznaju, već moraju da se kreću u istom krugu ljudi i da posećuju iste evente, proslave, premijere ili privatne zurke. Uz dosta taktike i još više sreće, one “zapadnu za oko” nekom prebogatom princu, osete neverovatnu međusobnu fizičku i duhovnu kompatibilnost kakva se nije desila još od Parisa i lepe Helene. Kreću zajednički izlasci, putovanja, bezobrazno skupi pokloni, upoznavanje svetskog džet seta – sada svi oni znaju njeno ime, Cinderella je na sedmom nebu. Tako tokom jedne večere princ joj daje THE prsten u Harry Winston kutijici sa najvećim kamenom koji je ona ikada videla i postavlja THE pitanje, pogađate – njen odgovor je DA!

Organizuje se venčanje, onakvo kakvo se nije videlo ni u jednoj kraljevini. Princ želi samo najbolje: jastog, ruski kavijar, francuski šampanjac, vintage vina, bele orhideje sa Balija, hotel na Mediteranu zakupljen na tri dana, specijalno za tu priliku. Cinderella poslednji put isprobava venčanicu za nju dizajniranu u ateljeu Vere Wang – mora da se uštine kako bi se uverila da sve to nije samo san.

O venčanju su pisali svi svetski mediji, kažu da se toliko muzičkih zvezda okuplja samo na dodeli MTV nagrada. Lista zvanica je objedinilia imena svetske elite, šampanjac se lio u potocima, svi su bili srećni i nasmejani. Slike su, naravno, prodali čuvenom nedeljniku, a prihod od toga je otišao u dobrotvorne svrhe, na njenu ideju.

Posle venčanja, Cinderella se budi u raskošnim odajama sama, njega nema, on radi, ipak neko mora da održava imperiju. “Ali zašto je morao da radi i na medenom mesecu?”,  pita se Cinderella. Tako prolaze dani, kupila je dvehiljaditi par cipela, 20 haljina upravo je stiglo iz Rima šiveno po njenim merama, zvoni joj telefon, zove je Valentino da pita da li je signora zadovoljna – “Si, certo!”, ona brzo odgovara i spušta slušalicu. Pristižu novine, tu je, smeje se sa naslovnih strana, piše “modna ikona današnjice”, priznanje odala Ana Delo Ruso (Anna Dello Russo) lično. Ustaje i gleda sa poslednjeg sprata jedne od najluksuznijih zgrada u metropoli, čini se kao da je ceo svet njen, ali ona se nikada nije osećala usamljenije. “Imam sve sto sam ikada želela, luksuz, raskoš, zašto se onda osećam ovako bedno?”,  upita se Cinderella, “Zato što si želela pogrešne stvari!”, odjednom joj sine.

Vidite, Princa nikad nema kući, obično je na dugim službenim putovanjima, dođe kući jednom u dve nedelje, a i kad dođe nervozan je, ne izlazi mu se, i nije mu do seksa. Kada mu je do seksa, obavezno je tera da uzima antibebi pilule jer ne želi da imaju decu. Većina prinčeva ne želi da napravi dete Cinderelli jer u predbračnom ugovoru stoji da joj u slučaju razvoda sleduje mnogo više novca ako je majka njegovog deteta. Ipak, Cinderelle koje rode decu ne mogu ni da se ostvare kao majke u potpunosti, jer moraju da šalju decu u skupe škole i internate, kako uostalom tradicija nalaže.

Današnje Cinderelle, ne smeju da pitaju prinčeve, gde su, sa kim su, šta rade i kada se vraćaju kući. Imaju limit na karticama i  psa da se zanimaju oko njega da bi što manje izlazile iz kuće. One piju same kod kuće, jer nemaju prave drugarice – kad izađu sa ženama ostalih milijardera bude im dosadno. Kupuju preko NET-A-PORTER jer nemaju sa kim da idu u shopping. Sve lepo što im se dogodi u životu, one nemaju sa kim da podele. Kada kažu da nešto hoće da rade, prinčevi ih pitaju zašto bi radile kada im je već sve obezbeđeno. Onda one kažu da im treba zbog njih samih, oni se naljute izađu iz kuće i nema ih po mesec dana. One imaju garderober veličine dvosobnog stana koji je prepun savršenih haljina. Nažalost, mnoge od tih haljina nikada neće ugledati svetlost dana, obući će samo poneku od njih na događajima gde se prinčevi pojavljuju sa svojim reprezentativnim ženicama. Naravno, od imovine ništa nije na njeno ime. Sve što se nalazi oko nje privid je koji će nestati onog momenta kada ona bude odlučila da ode od njega.

Naravno, dešava se da se poneki princ ludo zaljubi u poneku Cinderellu i da ona dobije svoju modernu bajku. Ali, to je izuzetno redak slučaj.

Jedna od najosnovnijih stvari za iskrenu i kvalitetnu vezu je ravnopravnost između partnera i međusobno poštovanje. Ako toga nema, odnos trpi. Zato devojke, pored teretane, ulaganja u manikir, pedikir, frizera i garderobu, ulažite i u svoj CV. Završite fakultet, naučite jezike, čitajte knjige, stažirajte, budite dobre u poslu koji radite, naučite da cenite sebe, budite ponosne na osobe kakve ste postale i na ono što ste postigle u životu. Ispunjavajte same svoje snove, nemojte sedeti skrštenih ruku i čekati da to neko drugi uradi za vas. Naravno, verujte u snove i bajke, ali ne dozvolite da vam to bude jedini adut!


Mina Božović je ekonomista i veliki zaljubljenik u modu i dizajn. Obožava svoju porodicu, prijatelje i dečka i ne bi ih menjala ni za šta na svetu. Trenutno u potrazi za cool dečijom odećom za svoje obožavano kumče. U slobodno vreme uređuje svoj blog Fashion Affairs. Ne veruje u bajke, ali veruje u svoje snove. Omiljena rečenica: “Life is what you make it so let’s make it memorable!”

Comments