“Whitepod” je biser švajcarskih Alpa, nalazi se u selu Le Sernije na 1,400 metara nadmorske visine i važi za jedan od najluksuznijih objekata u ovom delu zemlje.

175 Whitepod: futuristički dizajn u službi ekologije

"Whitepod" sa pravom nazivaju "Biserom Alpa".

Hotel “Whitepod” čini 15 zasebnih smeštajnih jedinica zanimljivog geodetskog oblika nalik na polusferne šatore. Spoljašnji prekrivač objekata napravljen je od specijalnih materijala koji čuvaju energiju, ali i menjaju boju, pa je zimi prekrivač beo, a u leto zelen. Ova futuristička igla opremljena su luksuznim nameštajem u savremenom alpskom stilu, koji uključuje mini-saunu, đakuzi i vodene krevete.

2. Whitepod: futuristički dizajn u službi ekologije

Spoj modernog i tradicionalnog.

Pored smeštaja, ovaj turistički komlpeks čine i 3 restorana, dva sa tradicionalnom i jedan sa svetskom kuhinjom. Takođe, tu je i novoizgrađeni spa centar koji nudi finsku saunu, japansko kupatilo, prostorije za masaže i kozmetiče tretmane. Svi proizvodi koji se koriste u spa centru organski su i poreklom iz Švajcarske.

360 Whitepod: futuristički dizajn u službi ekologije

Turistički kompleks čine, pored smeštajnih jedinica, restorani i spa centar.

Gostima su u ponudi skijanje na privatnim stazama, paraglajding, sankanje sa psima, klizanje i još mnogo aktivnosti koje upotpunjavaju odmor.

451 Whitepod: futuristički dizajn u službi ekologije

U ovom luksuzu uživaju malobrojni turisti, pa je efekat zagađenja okoline minimalan.

Zadovoljstvo boravka u ovom snežnom eko-raju košta svega €480 za noć. Ipak, treba da se nadamo da će neko napraviti low-cost varijanu.


Tijana Jeremić je student turizma, pasionirani putnik i autor bloga Heels and Voyages by T. Veliki obožavalac štikli, slatkiša, okeana i životinja. Smatra da ljudi kroz putovanja uče o drugima, ali i o sebi.

Comments