Tri devojke netremice bulje u beli laptop i kao da sa nestrpljenjem očekuju nešto. Plavuša nervozno grize kraj kose, a dve brinete iskolačenih očiju nešto čeprkaju po kompjuteru. Plavušu je nedavno šutnuo dugogodišnji dečko. Osim preko profila svojih drugarica, ona više sa njim nije ni prijatelj na Facebook-u, ni u stvarnom životu.

„Kreten smrdljivi! Debil! Vidi ladno je okačio ovu seljačku house pesmu. Pa da, njemu je do igranja, dok ja crkavam ovde!“, sikće plavuša.

„Ma pusti debila… Ček da vidimo ko je ovo… Opa! Neka nova. Uh, kakva gaborčina!“, zaverenički će brineta.

„Ma daaaaaaaj! Vidi je na šta liči! Pogledaj zube kakve ima! A još i naočare za vid… kao Skočko!“, dodajte druga.

„A i kratka je… Seljak. I nije za bolje…!“, dernja se ostavljena plavuša, a u glasu joj se oseća razočarenje i nesigurnost.

„Sad ćemo mi da proverimo koja si ti…“, skače druga brineta na miša i nervozno klikće. „Aha! Ona je prijatelj sa jednom mojom koleginicom sa faksa. Pa da. Sutra ću nazvati tu koleginicu, šatro da idemo na kafu da mi da neke skripte, a onda ću lepo da je ispitam za dotičnu“.

„Hajde, molim te. Zanima me ko je nakaza pored ovog mog nesretnika“, tužno će plavuša.

Bilo da ulazite u vezu ili iz nje izlazite – vi dobijate nove neprijatelje. U prvom slučaju, mrze vas bivše ljubavi vašeg dragog/drage, “drugarice” i “drugovi” kojima nikada neće biti pružena šansa i prijatelji vašeg partnera koji su pali u drugi plan otkada ste mu/joj ušetali u život. Sa druge strane, kada izađete iz iste te veze, pravite još veći hejt klub.

Ima i onih ekstremnih slučajeva u kojima vas mrzi nova devojka vašeg bivšeg dečka, iako ste vi njega odkantali još davnih vremena i gadi vam se svaka pomisao na vreme provedeno sa njim.

Slika118 WTF: Ljubav je najjači hejt klub

Kada raskidate sa dečkom, raskidate sa još nekoliko ljudi

Dakle, voleli ste se, delili četkicu za zube, šetali psa zajedno i jedno drugom špijunirali Facebook profile, a onda je ljubav – pukla. Veza se završila kako se završila i svako je krenuo svojim putem. Naravno, pod budnim okom javnosti sa obe strane.

Kada pukne veza, ne puca samo odnos između dve osobe, već sijaset odnosa stvorenih tokom ljubavisanja. Ne daj Bože da ste imali zajedničke prijatelje – odmah otpišite polovinu! Kao kada se ljudi razvode, pa svako traži svoj deo. Tako se isto prijatelji dele i onda na površinu isplivavaju sve prljavštine iz vremena velike ljubavi. Sve se sazna, još više se mrzi i stvara još veći neprijateljski klan.

Njegovi/njeni prijatelji koji su vremenom postali vaši, polako vas brišu iz prijatelja sa Facebook-a. Verovatno vam se nikada više neće ni javiti na ulici. Prestaje da bude bitno što ste  do skoro slavili Nove godine zajedno, išli jedni drugima na rođendane i vozili se pedalinom na zajedničkom letovanju. Oni su sada apsolutno upućeni u sve što se dešavalo u vašoj nedavno preminuloj vezi i ako vas ostave među prijateljima na Facebook-u ili nekoj drugoj društvenoj mreži, verujte da je to samo zbog toga da bi vas špijunirali ukoliko vaš bivši/bivša ne može.

Žene to rade veoma organizovano; sakupe se kod jedne na kafici i otvore laptop. Možda bivša nije prijatelj sa bivšim, ali njena drugarica jeste. Ulazi se u njegov profil, tumači se svaki status, svaka okačena pesma, svaka novododata žena. Tipa: ako je okačio neku veselu house stvar – Eto, nije me ni voleo. Ništa on ne pati, a ja ovde umirem; a ako je okačio neku srceceparajuću melodramsku pesmicu: “Oh i dalje pati. Ovo je bila naša pesma. Da li da mu se javim? I tako u nedogled.”

Atmosfera se usijava kada, neko vreme posle raskida, iskoče fotke bivših ljubavi sa njihovim novim ljubavima. Budno se analizira nova individua, nevešto se nalaze neupadljive mane, pljuje se po monitoru i istražuje osoba sa slike. Ako ste novokomponovana devojka/dečko, imam za vas savet: svoje profile na internetu držite u privatnom modu. Budite sigurni da ste svaki dan proveravani i da ste na oku. Jezivo, a? Još bolji mehanizam odbrane je da blokirate sve ljude koji su vam sumnjivi i oni tada neće moći da vide vaš profil.

Ako ostavite dečka ili devojku, sigurno će vas mrzeti i njihovi roditelji. Pa makar vi u toj priči bili namučena i požrtvovana strana, vi ste kurva, baraba, probisvet, seronja, idiotkinja. Nikada nijedan roditelj nije olako shvatio raskid. To je onaj stav: “Moje dete pati, mrzim onog zbog kog moje dete pati”. I to je potpuno razumljivo. Okej je tešenje u fazonu “nije bio/la za tebe” itd, ali potpirivanje mržnje i razbuktavanje sujete ovde mi nikako ne dolazi u obzir. Ako ste se ne daj Bože srodili sa njegovim/njenim roditeljima, vi ste veleizdajica kojoj je sve pruženo. Tada ste u stvari ružno raskinuli sa roditeljima svog partnera.

Dakle, kada ulazite u novu vezu ili izlazite iz stare ili radite obe radnje u isto vreme, budite sigurni da vas neko posmatra i sočno pljuje. Više niste osoba, već uljez i više niste ljubav, nego ljuta rana.

Izvor fotografija: i2.cdn.turner.com, sleekgossip.com

Prethodne tekstove iz serijala “WTF” možete pogledati ovde.


Martina Anđelković pola dana živi stvaran život, a pola provodi na društvenim mrežama. Autorka je i voditeljka fiktivnog kulinarskog show-a, fejk plavuša i deda Pajina unuka.

Comments