Leto je period u kojem je najpraktičnija opcija vezati kosu u punđu ili visoki rep – a uz to što je praktična, ova opcija može biti i veoma stajliš i atraktivna. Kosa vezana u konjski rep nova je omiljena frizura beauty blogerki koje pratimo na Instagramu, a što duži i voluminozniji rep – to bolje. Nedavno smo pisali o tome da je veoma duga kosa u modi, i da je nose zvezde poput Kylie Jenner i Kim Kardashian – a isti tip kose odlično izgleda kada je uvezan u konjski rep. Manje-više, frizura kakvu je muzičarka Ariana Grande promovisala u poslednjih nekoliko godina sada je rasprostranjena širom Instagrama, a mi vam u nastavku teksta predlažemo šest načina na koje možete nositi kosu vezanu u dugi, konjski rep. Verujte nam, ovaj tip frizure je jedan od najlaših načina da brzo i uz malo truda postignete efektni glam look.

Konjski rep i riblja kost

Konjski rep može biti vezan na klasični način, ali može biti i nastavak kratke riblje kosti po sredini glave. Ovo je jednostavan način da konjski rep učinite stilizovanijim i elegantnijim, i sa ovom frizurom možete se pojaviti na većini svečanih događaja. Takođe, predlažemo vam da u slučaju nošenja ove frizure sam rep blago natapirate i isfenirate ga tako da bude velikog volumena, a gumicu za kosu da prekrijete jednim pramenom.

Duga talasasta kosa vezana u visoki rep

Veoma duga, tamna, talasasta kosa je jedan od trendova koji je definitivno obeležio letnju sezonu – a ovaj tip kose odlično izgleda kada se veže u veoma visoki rep. Što više, to bolje, a čak i sama gumica kojom ćete vezati kosu može biti većeg obima, tako da vam se rep dodatno izdigne. Naravno, gumicu radi elegantnijeg efekta uvek možete prekriti pramenom kose. Ovaj tip konjskog repa, samo u varijanti sa ravnom kosom, najčešće nosi Ariana Grande. On odlično pristaje brinetama sa malo tamnijim tenom, i gotovo uvek izgleda veoma seksi.

Niski, gusti elegantni rep

Ova frizura čak može biti idealan izbor za venčanje, ukoliko ste mlada, ali i ako ste jednostavno jedna od gostiju. U svakom slučaju, konjski rep može odlično da izgleda i ako je vezan nisko – a kod nisko vezanog repa ključno je da ima volumena. Čak i deo kose pri temenu možete natapirati pre nego što kosu uvežete u niski rep, a zatim dajte volumena i samom repu. Niski rep odlično pristaje devojkama sa šatiranom, balayage ili ombre ofarbanom kosom.

Comments