Yoon Ahn je dizajnerka nakita korejsko-američkog porekla, koja je oblačila sve od Rihanne do Kanyea Westa koji jednostavno obožavaju njen brend AMBUSH, inspirisan hip hop kulturom, koji je bio finalista LVMH nagrade za 2017. godinu, a koji vodi sa svojim partnerom, i saradnikom, reperom Verbalom. U aprilu ove godine, Kim Jones, kreativni direktor Dior Homme pozvao ju je da se priključi timu kao dizajnerka nakita, čim je stupio na mesto umetničkog direktora muške kolekcije ove francuske kuće. Ahn je prvu kolekciju za brend predstavila u junu ove godine i uspela da na pravi način DNK Diora osveži street style estetikom koju i sama živi. Prstenje na svakom prstu, zlatni monogrami itd. Uz ozbiljna imena koja čine listu njenih fanova i sastoje se od imena kao što su Naomi Campbell, Kim Kardashian West, Skepta, A$AP Rocky, i Kate Moss, sasvim je legitimno reći da je industrija “poludela” za ovom dizajnerkom. Kada se na to doda i činjenica da AMBUSH sarađuje sa Amazonom na pop-up projektu kao i da je kolaboracija sa Nikeom najavljena za decembar, sasvim je izvesno da je njen uticaj na modnu industriju i preoblikovanje tek na svom početku, i da je ime Yoon Ahn neophodno zapamtiti što pre jer ćemo ga tek čuti.

Upoznavaćemo je tek tokom narednih sezona i kolekcija, ali šta je to što zapravo znamo o ovoj sjajnoj dizajnerki do sada?

Rođena je u Seulu, u Južnoj Koreji, tokom sedamdesetih. O tačnoj godini, a ni datumu svog rođenja se gotovo nikada ne izjašnjava jer smatra da neke stvari treba da ostanu pomalo skrivene i da je misterioznost jedna od privlačnijih osobina. Ista je i po pitanju svog detinjstva. Poznato je da joj je tata služio u US vojsci, ali ne i kao šta. Pre nego što se preselila u Sijetl, živela je u Koreji, na Havajima i u Kaliforniji.

Comments