Prva Beogradska nedelja umetnosti, čiji je generalni pokrovitelj Naftna industrija Srbije,  održaće se od 3. do 10. jula 2011. U okviru BNU-a predstavljene su kreacije mladih dizajnera revijom u utorak 5. jula u Domu omladine. Cilj koji je organizator sebi postavio jeste afirmacija i promocija studenata dizajna i mladih dizajnera koji utiču na modni izraz Beograđana.

Od pedeset prijavljenih, izabrano je petnaest mladih dizajnera koji su prikazali po dve svoje kreacije.

Između ostalih kreacije mladih dizajnera na reviji Young WALK ponela je i mlada glumica Nina Janković kao i Kristina Marković, učesnica Top Modela by Ivana Stanković.

Žiri su činili modni fotograf Miša Obradović, modna urednica časopisa “Grazia” Lara Milanović i kreator Dejan Despotović. Žiri je za najboljeg i najperspektivnijeg mladog dizajnera proglasio Bojanu Obradović, čija će autorska revija naredne godine otvoriti drugu Beogradsku nedelju umetnosti. Drugo mesto osvojila je Emina Ćorić, a treće Ljiljana Adamov.

slika 26 LJILJANA Young Walk: Revija mladih dizajnera slika 23 EMINA2 Young Walk: Revija mladih dizajnera slika 14 bojana o Young Walk: Revija mladih dizajnera
Comments