Hot topics

Jutarnji rituali kod kuće koje ćeš želeti da zadržiš i kada pandemija prođe

Zablude o problematičnoj koži u koje treba da prestaneš da veruješ + kako se zaista neguje ovaj tip kože

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

Kako da nosiš najtrendi torbe sezone

Najpoželjnije boje u enterijeru ove godine

Singl mama: Nađi sebi čoveka kakvog bi preporučila svojoj ćerci

Instagram profili zbog kojih ćeš zavoleti jogu

Ljubavni horoskop za maj 2020.

Kako da ojačaš i održiš dobar imunitet (vitamin D ovde igra ključnu ulogu!)

Kako da sa 30+ pripremiš teren za kvalitetnih 50+

1/2

Na veliku radost ženske populacije, patike su postale sastavni deo modne spreme. Shodno tome, potpuno logično, patika je počela da se menja u svojoj formi, ali bez ikakvih naznaka za pravljenje kompromisa sa udobnošću. No, ipak, pošto su dizajneri iscrpeli skoro sve mogućnosti u igrama s formom, došli su, neminovno, do stavke udobnosti. Nisu je ugrozili, ali su pridodali jednu novu, staru opciju. Naime, u ponudi su se našle patike sa štiklom ili, ukoliko se gleda sa strane cipela sa potpeticom, sportska verzija obuće sa visokim potpeticama.

View this post on Instagram

@rombautofficial x @jimmychoo #naturemorte

A post shared by Mats Rombaut (@matsrombaut) on

Na minulim nedeljama mode u Londonu i Parizu, pojavili su se upravo ovakvi modeli i dobili vetar u leđa u tendencijama da postanu must have dolazećih sezona. Mnogi brendovi i dizajneri su već dali svoj odgovor na ovu temu. Među njima su svakako futuristički modeli francuskog dizajnera Matsa Rombauta  dizajnera koji se već uveliko bavi menjanjem formi nosivih patika i principa na kojim iste počivaju. Pored futurističkih, limited edition modela, predstavljanim na Nedelji mode u Parizu za predstojeću sezonu proleće/leto 2020, na visokim potpeticama, nedavno je uplovio i u saradnju sa brendom Hugo Boss, koja je rezultirala kolekcijom patika specifične forme, u kojoj se prepoznaju forme takozvanih džezerica i delom chunky patika, između ostalog obožavane i od strane poznatog supermodela Belle Hadid. Najnovija kolekcija koju potpisuje Rombaut obiluje dugačkim čizmama-patikama, ali i kraćim. Kraće su donete u izuzetno zanimljivim formama. To su, dakle, modeli sa efektom razvučenih čarapa koji karakteriše rastegljiv gornji deo u crnom patentu ili u baršunu, takođe u crnoj varijanti, ali i višebojnim. Na njima je dizajn đona inspirisan sofisticiranim dizajnom veganskih chunky patika (miljenicama supermodela Belle Hadid), dok je štikla izrađena od održivog materijala, tačnije aluminijuma. Nova kolekcija donosi još jedan specifičan model i to redefiniciju čuvenog Cowboy Sneakers Boccaccio modela, koji je upotpunjen dizajnom inspirisanim ortopedskom linijom obuće.

View this post on Instagram

The first series of images by Romain Roucoules (set design by Anna Piasek) reflected on themes of vanity, destruction and the beauty of nature, through a mix of 3D and hyper-real photography, leaving the viewer to determine what is real. As news spread throughout August that the Amazon Rainforest was burning, ROMBAUT’s creative director and founder Mats Rombaut found himself disappointed with humanity. “Why are we focussing on the wrong things? We receive a constant flow of sponsored content to keep us consuming more while, on the other hand, we push and sell our personal brands on social media,” he says. “Meanwhile our home and our planet is dying mostly because of this ridiculous cycle.” @romainroucoules #rombaut #matsrombaut

A post shared by ROMBAUT (@rombautofficial) on

Editors choice