Pun mesec je najsjajniji trenutak lunarnog ciklusa, koji obasjava najdublje i najmračnije delove duše. Mesec vlada podsvešću, unutrašnjim svetom, vašom ličnom intimom u koju niko drugi nema uvid. I kada je u svom najsjajnijem izdanju, tera vas da postanete brzi, glasni i žustri, aktivirajući vašu potrebu da sve izvrnete naglavačke i pronađete pravi red i raspored stvari. Ali, ne mora svaki pun mesec da vam uzdrma svet – ako ste rođeni u znaku Bika, Lava, Škorpije ili Vodolije, ružičasti pun mesec koji vas obasjava sa aprilskog noćnog neba možda neće biti tako divlje i haotično iskustvo.

Ovaj pun mesec dolazi između 16. i 17. aprila u znaku Vage, koji se tiče balansiranja, naročito u odnosima i vezama. Ovaj kardinalni vazdušni znak donosi prevazilaženje sukoba saradnjom i otvorenošću, jer Vaga samo želi da sve bude fer. Zato je ovo idealno vreme za rešavanje nesporazuma, jer će vam pomoći da razumete šta je pošlo naopako i kako da sprovedete pravdu koju tražite.

Bik

Rastavljanje na manje delove

Svaki dan i svaki trenutak se računa, pa zato pametno iskoristite svoje vreme. Dok se uzdiže u vašoj šestoj kući rutine i režima, ružičasti pun mesec vas ohrabruje da iskoristite svaki trenutak svog vremena, pokazuje vam kako da izgradite navike i kako da razbijete one već ustaljene. Uz praksu i marljivost, svaki cilj postižete jedino korak po korak.

Pročitajte i ovo: Muškarac Ovan – karakteristike, kako ga osvojiti

Lav

Analiziranje detalja (fino štelovanje)

U poslednje vreme ste možda bili uljuljkani u romantičnim i idealističkim iluzijama, u sopstvenoj viziji savršenstva. Lako je videti ono što želite da vidite, ali dok ovaj pun mesec sija nad vama u vašoj trećoj kući komunikacije, sanjiva izmaglica će se razrediti i moraćete da se fokusirate na činjenice. Možete dobiti važne informacije i uvide, analiziranjem detalja i suptilnim podešavanjem svog unutrašnjeg sveta na frekvenciju realnosti.

Škorpija

U svetu snova lečite svoje srce

Ovaj pun mesec od vas traži da prihvatite odmor i razmišljanje, jer se odvija u 12. kući vaše duhovnosti. Iako može izazvati talas emocija, takođe vam nudi priliku da se oslobodite načina razmišljanja i vezanosti koje ne služe vašem višem JA. Dajte sebi vremena da upijete ovu isceljujuću energiju kojom vas obasipa pun mesec – opuštajte se, osluškujte sebe, posmatrajte, razmišljajte…

Vodolija

Prihvatite širu sliku i sveobuhvtan način razmišljanja

Obraćate veliku pažnju na detalje, perfeksionista ste i znate to. Ali, svaki detalj izvučen iz konteksta može se pogrešno protumačiti. U ovom periodu, dok je pun mesec u vašoj devetoj kući ekspanzije, imate priliku da uzmaknete korak unazad i da posmatrate širu sliku, da svojim umom vidite detalje na pravim mestima u ukupnoj slici. Intuitivno, znate gde je mesto delovima koje želite da postavite onako kako vi želite, ali šira slika je mnogo bolje osmišljena nego što verujete. Sada ćete moći to da vidite, u svetlu punog meseca.

Naslovna fotografija: instagram.com/muse.unknown

Brankica Milošević

Comments