Objavljen je teaser trejler za treću sezonu serije My Brilliant Friend (“Moja genijalna prijateljica”), koji smo kao fanovi Elene Ferrante nestrpljivo iščekivali. Serija je snimljena po istoimenoj knjizi, a njen treći nastavak nosi naziv Those who leave and those who stay (“Priča o onima koji odlaze i onima koji ostaju”). Premijera u Italiji zakazana je za 6. februar, dok na HBO i HBO Max stiže 28. februara.

Serija se u prethodnim sezonama u potpunosti držala knjige i pretpostavlja se da će tako biti i u narednoj sezoni. Kao što u prvim sekundama teasera može videti, Elena, odnosno, Lenu se sreće sa Ninom. To je upravo i mesto na kom nas druga sezona ostavlja. Čini se da Elenin i Lilin život nikada nije bio različitiji.

Da podsetimo, u drugoj sezoni Lila ima tajnu ljubav sa Ninom na moru, koju je Lenu sve vreme posmatrala. Lila je varala svog muža i trpela njegovo nasilje, a onda ga napokon napušta i odlazi da živi sa Ninom. Njihov stan se nalazi u ne tako bogatom delu Napulja, ali par je, bar nakratko, veoma srećan.

Ubrzo počinju nevolje u raju, Nino i Lila su se posvađali i Nino odlazi i ostavlja je samu u stanu. Tada Lila otkriva da je trudna, vraća se kod muža Stefana i govori mu da je trudna sa tuđim detetom. Stefano je svejedno prihvata. No, Lila ponovo odlazi kada je njen dečak Rinuccio malo porastao.

Na kraju druge sezone, ona živi u stanu nadomak Napulja, zajedno sa Enzom i svojim sinom. Radi težak, fizički posao u fabrici salame, ali nikad nije bila srećnija – zato što je napokon slobodna.

Comments