Nalazimo se u periodu godine kada sunce i toplo vreme utiču na sjaj vaše kose i dodatno je isušuju. Nemojte da trčite od prodavnice do prodavnice u nadi da ćete pronaći proizvod koji će napraviti čudo. Rešenje se nalazi u vašoj kuhinji.

Rešite problem iskrzanih krajeva, odmah! Evo kako.

137 Za sve tipove kose: Maska kojoj treba verovati

Za normalan tip kose: Vaša kosa nije gusta i teška, ali je neposlušna, posebno kada duva jak vetar. Spas je u banani, ulju i jajetu, koji čine dlaku jakom. Banana je super rešenje za proređenu kosu,  jaje je protein koji dlaku čini jačom, a pride joj daje sjaj i volumen. Ulje je tu da joj da snagu i vlagu. Za gušću i jaču kosu isprobajte ovu masku.

Kako se rešiti svraba?

Majonez i avokado će vam pomoći da rešite problem koji je zastupljen kod ljudi različitog starosnog doba.

Sporo vam raste kosa?

Jaja i majonez su preko potrebni proteini koji hrane vlas.

Svi ovi sastojci deo su jedne magične maske za kosu, koju možete same napraviti.

Nazovimo je maskom za sve tipove kose.

Evo jednog recepta koji je veoma lak, samo je potrebno izdvojiti vreme i zabaviti se u kuhinji. Sprema se u blenderu i pomaže devojkama koje imaju suvu i slabu kosu. Ovu masku ćete pripremiti tako što ćete izmešati sledeće namirnice:

– ½ avokada

– ¼ šolje majoneza

– 1 kašika kokosovog ulja

– 1 kašika maslinovog ulja

– 1 kašika meda

– 2 bokala vode

Ta-da, maska je pripremljena, a sad pravac kupatilo.

Prvo ćete nakvasiti kosu toplom vodom, jer će to otvoriti folikul dlake. Zatim ćete češljem učešljati masku u kosu i ostaviti da stoji 15-20 minuta kako bi kosa apsorbovala hranljive materije. Potom dobro operite kosu kako biste uklonili masku koju ste prethodno naneli.

Rezultate ćete uočiti odmah nakon prvog ispiranja.

Violeta Stojanović

Comments