Ako ste žena u četrdesetim, treba da znate da možete da izgledate podjednako seksi i lepo kao svoje mlađe koleginice. Treba samo da otvorite orman i kritičkim očima pronađete odgovarajući stil za sebe. Jedan od najvećih problema je kako se nositi sa promenama koje godine donose.

Velike promene

Telo i životni stil se menjaju, pa se tako mora menjati i garderoba. Najbolji način da se nosite sa promenama jeste da i vi uvedete nešto novo u svoj stil.

Modni stilisti savetuju da je najbolje da osvežite svoj izgled novom torbom i cipelama. Treba da znate da nije dobro oblačiti se kao ranije, već prilagoditi trendove u svoju korist.

slika119 Zablistajte sa četrdeset

Naomi Kembel iako u četrdesetim, i dalje ne prestaje da oduševljava svojim seksepilom

Nekoliko smernica će vam pomoći da ne pravite greške i izgledate najbolje što možete:

Ne oblačite se previše mladoliko i zategnuto. Takva odeća vas zapravo čini starijom i očajnom. Dakle bez mini-suknji, topića do pupka i drugih stvari koje ste nosili još u srednjoj školi.

Ne nosite vrećastu i veliku, široku odeću. Mnoge žene misle da ih upravo takva odeća čini mršavijima. Efekat je totalno suprotan – takva odeća vas čini većim nego što jeste. Nosite odeću koja prati oblik tela, izgledaćete mlađe i vitkije.

Ne oblačite se previše šareno. To je možda izgledalo fino dok ste bili mladi, ali sa zrelim godinama izgledaćete smešno ukoliko se ušarenite od glave do pete.

Ne pratite trendove po svaku cenu, pustite da se trend prilagodi vama. Upotpunite svoj stil komadom nakita.

Posetite frizera i dopustite mu da konačno skrati vašu kosu po obliku lica. Zdrava i negovana.

Kako šminka može da vam pomogne?

Puder

Debeli sloj pudera ne znači da ćete prekriti godine. Naprotiv, vaše lice će izgledati starije, a puder će se nakupiti u svakoj pori. Umesto toga pomešajte tečni puder sa hidratantnom kremom i nanesite lagan sloj na lice. Izgledaćete svežije i mlađe.

Rumenilo

Tamne nijanse vas čine starijim, a svetle mlađim. Kada nanosite rumenilo birajte svetle i nežne nijanse kao što su crvena ili boja breskve. Nanesite rumenilo visoko na jagodice.

Senka

Sa godinama i kapci postaju opušteniji, pa je lako da vaša senka izgleda neuredno. Nanosite svetle boje koje daju blistav odsjaj i ne stvaraju linije.

Maskara i krejon

Nikako ne preterujte sa količinom, jer ćete postići suprotan efekat. Izgledaćete napadno, a ne onako kako ste hteli.

Uživajte u svojim godinama i eksperimentišite sa stilom.


Višnja Jukić je studentkinja novinarstva i komunikologije. Spaja nespojivo, a onda postane logično. Veruje u spontanost. Hedonista. Voli da čita i piše “izmedju redova”.

Comments