Kada je u pitanju garderoba ili obuća, srećemo se često sa mnogim problemima, pogotovo kada je stvar u vezi sa njihovim održavanjem. Nekada je potrebno da se određeni komadi garderobe peru na jednoj, drugi na drugoj temperaturi, a neki nikako ne bi smeli da budu stavljeni u veš mašinu. Tako je i sa obućom. Lako je čistiti patike ili cipele koji su od kože ili nekog glatkog materijala koji se može očistiti samo nekom vlažnom krpom, ali je teško očistiti platna i neke materijale koji nisu baš najzahvalniji  za održavanje. Zato su vam i potrebni trikovi koji će vam zaista olakšati život, jer će vam omogućiti da neke probleme rešavate na lakši način.

Jedan od problema koji se često javlja kod svih rajsfešlusa jeste njihova “pokretljivost“. Koliko puta vam se desilo da zastane i da ne možete da pomerite, niti da raskopčate, ali ni da zakopčate jaknu, farmerke ili bilo šta drugo. E, pa za te stvari uvek ima zanimljivo rešenje. Vazelin, koji verovatno koristite u kozmetičke svrhe, mleko za telo ili neko ulje, mada ulje nije najbolji izbor jer može da vas jako isprlja, namažete na rajsfešlusu, pa će se tako lakše zakopčavati i otkopčavati, te vam više neće praviti muke.

Zanimljivi trikovi koje bi TREBALO da znaš Zanimljivi trikovi koje bi TREBALO da znaš

Večere i proslave nikada ne prolaze bez vina, niti mogu proći bez njega. Pogotovo za dame, s obzirom da je ono njihov prvi izbor. Ali kada je u pitanju crveno vino ono može da napravi ozbiljne muke. Kada ga prospete i dokačite svoju ili tuđu garderobu, onda nastaje pravi haos. Pogotovo ako je odeća u nekoj svetloj ili beloj boji. No, ima i za to rešenje. Možete tkaninu potopiti u belom vinu, ili mešavini belog vina i mineralne vode. A kada morate istog trenutka da sklonite bar veći deo fleke, onda će vam pomoći soda bikarbona. Razmutite veću količinu sode u vodi, njome natopite neki peškir i blgao tapkajući po mestu gde je fleka izvlačite crveno vino koje se prosulo.

Zanimljivi trikovi koje bi TREBALO da znaš2 Zanimljivi trikovi koje bi TREBALO da znaš

Svi volimo džempere i stvari koje su pletene. Savršeno idu uz sve, a i daju potrebnu toplotu u hladnijim danima. Ali, šta radite kada se vaš omiljeni džemper “ućeba”, odnosno kada se nakon nekog vremena na njemu stvore kuglice koje užasno iritiraju? Nemojte ih sklanjati rukama, niti ih vući i čupati, tako pravite samo gore. Poslužite se starim brijačem, te “obrijte” mesta gde se nalaze kuglice, a nakon toga biće kao nov.

Zanimljivi trikovi koje bi TREBALO da znaš3 Zanimljivi trikovi koje bi TREBALO da znaš
Comments