5 korisnih saveta kako da ti menstruacija ne upropasti letovanje

*GIVEAWAY* Proizvodi za negu kože koji su ti neophodni ovog leta

Otkrivamo: Kako da imaš jaku, blistavu i dugu KOSU?

Belgrade Notes: Novo cool mesto za tvoje letnje uživanje skriveno među krovovima grada

Letnji beauty trend: Kako da postigneš puniji i smeliji izgled obrva koje izgledaju prirodno

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

Made for a Goddess: Kako da svoju kožu učiniš nežnom i glatkom (ADVERTORIJAL)

5 koraka kako da ovog leta imaš svilenkastu kožu i budeš ženstvena poput boginje

Ovo su OSOBINE muškarca sa kojim će SVE biti moguće!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Zapevajmo, braćo mila, ovu pesmu svi

Zapevajmo, braćo mila, ovu pesmu svi

Broj godina juri broj cipela nezaustavljivom brzinom. Na Facebook-u su albumi sa slikama “Punoletstvo” zamenili albumi “Veridba”, “Devojačko veče”, “Venčanje”.

Na kafama se umesto kolektivnog odmeravanja svakog lika koji prolazi ulicom, gleda u kataloge venčanica i priča o ceni muzike.

U panici se pitam kad smo umesto nabrajanja naziva klubova počeli da naizust recitujemo najpopularnije restorane gde se prave svadbe.

Svako malo, neka vršnjakinja okači album “Moja svadba”, a onda ubrzo krenu priče i o trudovima, strijama, epiduralu, jutarnjim mučninama i mogućim imenima za bebu.

Miris ruzmarina širi se gradom. Osećam kako se uvlači u moju garderobu, kosu, ali još mu neću dozvoliti da uđe pod kožu. Krezave tetke i babe će svadbu videti samo na televiziji, ako se ja pitam.

IMG 0287 Zapevajmo, braćo mila, ovu pesmu svi

Miris ruzmarina širi se gradom

Nije me briga koliko košta u kom restoranu hrana po osobi, nemam pojma kakvu bih venčanicu volela i koliko slojeva će torta imati.

Verujem ja u ljubav i ono čuveno “dok nas smrt ne rastavi”, ali čekaj malo, prijatelju, ne moram već sad da umirem ne bih li se rastala od muža.

Uostalom, ko je pokrenuo tu modu udaje posle faksa? Guliš tu minimum 16 godina školovanja i onda se brže bolje udaš? Što, da ti ne propadne školski pribor nego da ubrzo, od septembra, kreneš opet?

A i kako, bre, znate da vam je taj za koga se udajete onaj pravi? Gde piše: “To je taj”? Ko kaže da nije neki tamo koga ste mogle da upoznate, a niste imale vremena od sastavljanja liste zvanica za venčanje.

I zar nije istina da žene imaju različite kriterijume za dečka i muža? Dečko može da se zapati i na duže vreme, jer je duhovit, ima lepe oči, recituje poeziju, otkud znam. Ali šta, sad se i udaje za recitatore, a da nema ni škole, ni posla, voli i da popije, a u slobodno vreme i štipne konobaricu.

Da vas zamolim… Uhvati vas realno panika, ili vam neko proda priču o biološkom satu koji otkucava ili vas pritisne recitator, ne bi li majci mogao da izađe na oči i kaže da je išta dobro uradio u životu ili vi jedva čekate da pobegnete od svoje majke.

Da se razumemo, ljubav je predivna stvar i smatram da nema ništa lepše nego kad dvoje koji se vole krunišu ljubav brakom, započnu zajednički život i dobiju prinovu.

Baš zato, ovaj tekst je posvećen vama ćurkama, koje se udajete zbog trenda i jer ste čule da to tako treba. Protivim se vašim brakovima koji su kao fake Louis Vuitton tašne. Nosate ih gradom, jer ste videle da neko ima pravu, pa vam se dopalo, ali miris Kineza ni posle luftiranja ne može da izvetri – fake je fake.

Za sreću nikada nije kasno i ne treba ništa forsirati.

Putujte, izlazite, upoznajte nove ljude, radite na sebi. Spoznajte prvo ko ste vi i šta želite u životu. Radite na svojim manama, usavršite vrline i tek onda kada sebe zavolite, neko drugi, vredan vaše pažnje, moći će da zavoli vas. A onda ćemo svi rado igrati i na vašoj svadbi.


Lenka Gatić – džepno izdanje smotane plavuše koja obožava žensko filozofiranje uz miris produženog espresa u maloj šolji, bez mleka. Smeje se i kada svi polude, a paniči kada su svi smireni. Sve što zavoli prvo ishejtuje. Ne voli viceve, već originalne fore. Ako je ikada vidite da pije, ne takmičite se sa njom i ne dozvolite joj da priča.

Editors choice