Ukoliko usvojite dobre navike kada je nega u pitanju, sačuvaćete svoj mladalački izgled mnogo duže. Ukoliko do sada niste primenjivali ove beauty zapovesti, vreme je da počnete. Bolje ikad nego nikad!

Primenjujte ova pravila i bićete nam zahvalni u godinama koje dolaze.

Stavljajte kremu sa faktorom

Ukoliko svakodnevno stavljate kremu sa zaštitnim faktorom, sprečićete kožu da prevremeno ostari, a ujedno ćete umanjiti šanse od oboljevanja od kancera.

Koristite kremu za predeo oko očiju, tj. antirid

Od trenutka kada napunite 20 godina, vreme je da svakodnevno mažete kremu za predeo oko očiju. Vitamin C i retinol pospešuju proizvodnju kolagena, a vitamin K i hidrokinin ublažavaju tamne kolutove ispod očiju, imajte to na umu kad birate kremu.

Čistite četkice

Redovno perite četke i sunđere za šminkanje, jer se na njima nakupljaju prljavština i bakterije koje stvaraju infekcije i bubuljice na vašem licu.

embedded makeup brush use Zapovesti lepote: Ništa bez osnovne kozmetičke higijene

Skidajte šminku kad vežbate

Nikako nije dobro da se znojite preko pudera koji zapušava vaše pore i onemogućuje koži da diše. Skinite šminku ukoliko ne želite akne.

Spavajte na svili ili satenu

Jastučnica od klizavog materijala sprečiće trenje vaše kože i usporiti nastanak bora na vašem licu. Takođe, trudite se da spavate na leđima, a ne na stomaku kako biste duže ostali mladoliki.


Lenka Gatić

Comments