U nekom trenutku, nisam mogla više da je ignorišem. Serija “Gossip Girl” je kreirala novi brend, njihov logo viđala sam svuda, iako sam izbegavala da budem deo novonastalih urbanih stereotipa. Na društvenim mrežama viđala sam trejlere, fotografije, najave i čitala statuse o novim epizodama. Poludeli trend je vrebao da me dočepa i strpa u teglu sa tinejdžerkama koje u šetnju vode Hermès Birkin.

Sećam se, negde sam čula da postoji sitkom koji podseća na “Sex and the City”. U sebi nisam osetila ni najmanje interesovanje da saznam koliko je to tačno. S obzirom na to da je spontani, ali savršeni, marketing onaj koji dolazi od autsajdera, negde između njih i pritiska da odgledam pilot epizodu i navučem se, moja odlučnost je pokolebana. Hajde da vidim šta je tu tako zanimljivo! – pomislila sam i kliknula na play.

Pojavile su se dve devojke, naravno, atraktivna plavuša i manipulativna brineta; “peglale“ su odnose između sebe zato što spavaju sa istim frajerima. Od tolikog Menhetna, one su morale da šeruju i visoke figure sa visuljcima? – To su prave drugarice, sve dele!

Fascinirana prvim zapletima, slušam dijaloge koji ne uključuju nista više od:

– Organizujem zabavu, moraš da se pojaviš jer će on biti tu, i onda ćeš imati priliku da ga napraviš ljubomornim.
– O moj Bože, u pravu si! Moram nešto da učinim da me ponovo zavoli. Nosiću Versace! Hvala ti, ti si najbolja prijateljica koju sam ikada imala!

Sasvim je jasno da sam mogla lako da pratim – nije bilo potrebe da se mučim i uključujem mozak.

Nekon fensi tinejdžerki pojavljuju se mladići, ispeglanih, dugih šiški, u odelima. Jedan od njih ne ispušta iPhone, i sve devojke u školi vrište kada se limuzinom približi ulazu škole, a vozač mu otvori vrata i prenese ga preko male bare.
U centru dešavanja su plavuša i brineta; one su najbolje prijateljice, iako ponekad moraju jedna drugoj da smeste jer to je, znate, konkurencija. Ništa se ne menja, njihova ljubav je neizmerna.

Oduševljava me otpornost tog prijateljstva; bez obzira na sve uslove, sukobe, izdaje, one to sve prevaziđu. Verujem da je to rezultat međusobnog razumevanja, jer su ciljevi u visokom društvu uvek isti, ali ih je tešto ostvariti. Surovost u kombinaciji sa kremom daje izvanrednu kombinaciju dizajniranih krpica na gomili i mnogo izopačenih umova koji gaze preko svega u svojim namerama. Kreatori emisije za cilj su imali, pretpostavljam, isticanje lifestyle-a koji nameće stavove da ako nemate $10,000 za tašnu, pa makar to vaši roditelji plaćali, lako bivate odbačeni. Nema praštanja, opstaju samo najjači. Hotelski smeštaj na Menhetnu je minimalno ulaganje, i zato ako do toga dođe, to je znak da se majka mora udati za tajkuna i preseliti svoj zatrpani cipelarnik u vilu, i uz to spasiti decu od ismevanja u školi. Kakvo žrtvovanje!

Nekom neobjašnjivom taktikom ovi likovi osvojili su mlado društvo; devojke žele momka u limuzini i žele biti Ona. Ona priređuje zabave koje Donald Tramp (Donald Trump) posećuje, nikada ne obuva iste cipele dvaput i nikada ne namešta svoj krevet.
Zvuči kao san snova? Pridružite se eliti!

You know you love me.
Xoxo, Gossip Girl


Katarina Vesin je budući novinar. San joj je da proputuje svet i napiše putopise. Oduvek piše prozu i poeziju, inspiraciju nalazi svuda oko sebe. Veliki je ljubitelj rep i r&b muzike, nepopravljivi je optimista i borac, obožavatelj životinja. Voli modu, a posebnu strast gaji prema obući. “During your life, never stop dreaming. No one can take away your dreams!” (Tupac Shakur)

Comments