U okviru kampanje “Zaštita za sve” od ovog leta deca se mogu informisati o važnosti i merama zaštite od Sunca čitajući knjigu u stihu “Dete i Sunce”, čiji je autor dermatolog dr Milan Bjekić, i igrajući unapređenu edukativnu online igricu “Sunčane avanture”. 

Napisana jezikom koji je blizak predškolskom i ranoškolskom uzrastu, knjiga “Dete i Sunce” kroz stihove priča priču o ljubavi dece i sunca, ali im i prenosi i dragocene savete o tome kako da rastu zdravo i bezbedno pod Suncem. 

DeteSunce Naslovna e1597051008593 Zaštita za sve   do zdravih navika kroz zabavu! (GIVEAWAY)

“Redovna i pravilna zaštita od sunca je važna za sve, a još važnija kada su u pitanju deca jer je dečja koža tanja i osetljivija od kože odraslih. Ali, decu nije lako naučiti da se odgovorno ponašaju na suncu. Kada je UV zračenje najviše, u periodu između 11 i 16 časova, i kada bi trebalo da se sklone u hlad, oni bi u park ili šetnju. Kada pokušate da ih ubedite da nose kačket ili majicu sa dugim rukavima, negoduju. Često i odbijaju da se namažu preparatom za zaštitu od sunca ili to ne rade dovoljno redovno. Roditelji igraju glavnu ulogu u prenošenju zdravih navika, ali je važno i da se deci ova tema što više približi i tako im se pomogne da što brže i bolje usvoje te navike. To me je inspirisalo da im kroz stihove ispričam koja je loša a koja dobra strana sunca, zašto je važno da borave na suncu, ali i kako da se štite od njegovih negativnih efekata. Verujem da će im knjiga biti zanimljiva za čitanje, a uz to će, neosetno i učiti,” kaže dr Bjekić.

Prilagođenosti knjige “Dete i Sunce” dečjem uzrastu doprinose i ilustracije čiji je autor naš poznati umetnik Dobrosav Bob Živković. Knjiga će se besplatno deliti na specijalno upriličenim događajima i kao dodatak magazinima namenjenim deci. 

primer 1 strana iz knjige e1597051338237 Zaštita za sve   do zdravih navika kroz zabavu! (GIVEAWAY)

U nameri da se značaj odgovornog ponašanja na suncu predstavi deci na njima najprihvatljiviji način, u okviru kampanje “Zaštita za sve” prošle godine je osmišljena online igrica “Sunčane avanture” čiji je glavni junak Ceri, čudesno biće koje mnoga deca doživljavaju kao dinosaurusa, a čiji je zadatak da se zaštiti od sunca. Što je bolje zaštićen, Ceri je snažniji i osvaja više poena. Igrica Sunčane avanture može se besplatno preuzeti sa Google Play i Apple Store prodavnica, a od ove godine unapređena je za tri nivoa. Mnoga deca, od onih najmlađih koja su tek ušla u svet igrica, do onih “iskusnih igrača”, je već obožavaju, a jedna je od retkih koju odobravaju i roditelji jer igrajući deca uče.  

Kampanju “Zaštita za sve” sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Cilj kampanje je edukacija o važnosti odgovornog ponašanja na suncu, kao i prvencija posledica štetnog uticaja sunčevog zračenja na kožu. Naučna istraživanja su pokazala da se 80% negativnog kumulativnog uticaja Sunca sakupi do 18 godine života. Zato je preporuka internacionalnih zdravstvenih organizacija da se sa primenom mera i edukacijom o zaštiti od Sunca počne što ranije.

Eucerin igrica Suncane Avanture 03 e1597051421778 Zaštita za sve   do zdravih navika kroz zabavu! (GIVEAWAY)

Kampanja “Zaštita za sve” osmišljena je specijalno za potrebe Srbije po ugledu na kampanje o odgovornom ponašanju na Suncu, koje se u razvijenim zemljama u svetu sprovode 30 godina unazad, a koje su znatno uticale da se u tim zemljama smanji broj obolelih od raka kože.

Kao i dečja, i koža odraslih zahteva redovnu i adekvatnu zaštitu od Sunca, bilo da ste u gradu, prirodi ili na plaži. Ukoliko ste do sada oklevali da upotrebljavate preparate za zaštitu, jer vam smeta lepljiv i vidljiv trag koji ostaje nakon nanošenja pojedinih preparata, od ovog letazaboravite na te izgovore  uz Eucerin® Dry Touch Gel-krem za zaštitu osetljive kože od sunca SPF 30, koja pruža visoko efikasnu zaštitu od negativnih efekata sunčevog zračenjaali bez lepljivog traga na kožiInovativna Dry-Touch formulacija ovog preparata kombinuje pažljivo odabrane matirajuće pigmente, lako se nanosi, a samo par trenutaka nakon toga koža je suva na dodir, baršunasta i zaštićena. 

Stoga, u saradnji sa brendom Eucerin, poklanjamo 5 edukativnih knjiga “Dete i Sunce”, zajedno sa Eucerin® Dry Touch Gel-kremom za sunčanje, a sve što treba da uradite jeste da:

1. zapratite Instagram profil @eucerin_srbija

2. zapratite Instagram profil @wannabemagazine

3. ispod šerovane fotografije na Instagram profilu @wannabemagazine u komentaru tagujete dve osobe i napišete na koji neobični način, tokom leta, negujete svoju kožu

Giveaway traje do ponedeljka (17.08.) kada ćemo proglasiti 5 pobednika, koji budu imali najkreativnije odgovore

*Napomena: Giveaway važi samo za teritoriju Beograda, a poklon se preuzima isključivo u prostorijama WANNABE Magazine-a

340A0485 e1597055363902 Zaštita za sve   do zdravih navika kroz zabavu! (GIVEAWAY)
Comments